07 augusti, 2020

Nya attefallshus regler för 2020

Uppdaterade attefallshus regler.

Boverket har under augusti månad presenterat nya regler för den nya attefallshus storleken på 30 kvadratmeter. Den 1 augusti genomfördes lagändringar i plan- och bygglagen vilket innebar ändringar i attefallshus storleken för komplementbyggnader och ändringar när det gäller bygg- och rivningsavfall. 

Samma storlek på alla attefallshus

Den nya lagändringen gör nu att både attefallshus på 25 kvadratmeter och 30 kvadratmeter kan byggas som bygglovsbefriade komplementbostadshus och byggnader. Under 1 mars 2020 kom den nya lagen om att attefallshus storleken ökade till 30 kvadratmeter ifrån 25 kvadratmeter. Fram till augusti månad fick attefallshus 30 kvadratmeter bara uppföras som komplementbostadshus med regler angående tillgänglighetskrav och EBB krav.

Vad kommer bli nytt för oss på Extrahuset med dem nya lagändringarna?

Extrahuset har redan hunnit leverera flertalet hus på 30 kvm, och har byggt attefallshus efter kraven som förväntades. Arbetssättet kommer inte förändras då vi kommer fortsätta jobba dagligen med utvecklingen av våra husmodeller. Detta för att de ska följa kraven och specifikationerna som krävs, oavsett om det gäller för komplementbostadshus eller byggnad. Vi har medarbetare på Extrahuset som är experter på kompletta handlingar för bygganmälan, så oavsett hur du vill uppföra ditt attefallshus så kommer vi vara där för dig från start till mål. Detta erbjuder dig som kund frihet att bygga huset efter dina önskningar och krav på design och funktion. Vi vill genom vår expertis kunna ge dig så stor frihet som möjligt att bygga ditt unika Extrahus.

En viktig sak att tänka på är att om man skulle uppföra ett attefallshus på 30 kvadratmeter som byggnad istället för bostad får man max hyra ut det i 4/mån per år, medan en bostad kan hyras ut året runt. Många av våra kunder köper just ett attefallshus för att kunna använda det till uthyrning och det är just därför viktigt att hålla koll på skillnaderna.

Kontakta oss på Extrahuset på Info@extrahuset.se ifall du har fler frågor gällande dem nya attefallshus reglerna eller om du är intresserad av rådgivning i processen. Trevlig helg!

 

ANDRA INLÄGG

mars 24, 2023

10 april visning i Falkenberg...

Nu öppnar vi upp dörrarna för vårt populära visningshus i Falkenberg. Vi visar upp vårt attefallshus Mälaren 30...

mars 20, 2023

Visning i Tyresö, Stockholm ...

Nu är det dags för oss att ännu en gång öppna upp dörrarna till vår extremt populära visningshus i Tyresö! Vi...

mars 13, 2023

Visningshelg i Löderup 25 ma...

Går du i planerna att skaffa Attefallshus? Då ska du inte missa denna visningshelg. Nu genomför vi husvisning i...