07 augusti, 2020

Nya attefallshus regler för 2020

Uppdaterade attefallshus regler.

Boverket har under augusti månad presenterat nya regler för den nya attefallshus storleken på 30 kvadratmeter. Den 1 augusti genomfördes lagändringar i plan- och bygglagen vilket innebar ändringar i attefallshus storleken för komplementbyggnader och ändringar när det gäller bygg- och rivningsavfall. 

Samma storlek på alla attefallshus

Den nya lagändringen gör nu att både attefallshus på 25 kvadratmeter och 30 kvadratmeter kan byggas som bygglovsbefriade komplementbostadshus och byggnader. Under 1:a mars 2020 kom den nya lagen om att attefallshus storleken ökade till 30 kvadratmeter ifrån 25 kvadratmeter, men fram till augusti månad fick dem bara uppföras som komplementbostadshus där det var högt fokus på tillgänglighetskrav och EBB krav.

Vad kommer bli nytt för oss på Extrahuset med dem nya lagändringarna?

Extrahuset har redan hunnit leverera flertalet hus på 30 kvm, då vi har byggt alla våra hus efter kraven som förväntades. Vi kommer inte förändra något i vårt arbetssätt då vi kommer fortsätta jobba dagligen med utvecklingen av våra husmodeller. Detta för att de ska följa kraven och specifikationerna som krävs, oavsett om det gäller komplementbostadshus eller byggnad. Vi har medarbetare på Extrahuset som är experter på kompletta handlingar för bygganmälan, så oavsett hur du vill uppföra ditt attefallshus så kommer vi vara där för dig ifrån start till mål. Detta erbjuder dig som kund frihet att bygga huset efter dina önskningar och krav på design och funktion. Vi vill genom vår expertis kunna ge dig så stor frihet som möjligt att bygga ditt unika Extrahus.

En viktig sak att tänka på är att om man skulle uppföra ett attefallshus på 30 kvadratmeter som byggnad istället för bostad får man max hyra ut det i 4/mån per år, medan en bostad kan hyras ut året runt. Många av våra kunder köper just ett attefallshus för att kunna använda det till uthyrning och det är just därför viktigt att hålla koll på skillnaderna.

Kontakta oss på Extrahuset på Info@extrahuset.se ifall du har fler frågor gällande dem nya attefallshus reglerna eller om du är intresserad av rådgivning i processen. Trevlig helg!

 

ANDRA INLÄGG

augusti 7, 2020

Nya attefallshus regler för ...

Uppdaterade attefallshus regler. Boverket har under augusti månad presenterat nya regler för den nya attefallshus...

juli 7, 2020

Lansering av ny hemsida

I slutet av förra veckan lanserade vi en helt ny hemsida, skräddarsydd efter våra visioner och planer med...