Attefallshus

I våra nyckelfärdiga attefallshus ingår alltid skräddarsydda kök och badrum samt fri leverans över hela Sverige.

Ditt attefallshus

Ditt unika attefallshus

anpassas efter dina önskemål. 

BÖRJA PROCESSEN!
Attefallshus Orust 30 kvm

Attefallshus Orust 30 kvm

Pris från: 661 000kr

Orust 30
Attefallshus malaren 30

Attefallshus Mälaren 30 kvm

Pris från: 655 000kr 

Mälaren
Attefallshus gult med loft

Attefallshus Mälaren 25 kvm

Pris från: 545 000kr

Mälaren
attefallshus bohuslän 25

Attefallshus Bohuslän 25 loft

Pris från: 565 000kr

Bohuslän
Attefallshus Falsterbo

Attefallshus Falsterbo 30 kvm

Pris från: 671 000kr

Falsterbo 30
Attefallshus Uppsala

Attefallshus Uppsala 30 kvm

Pris från: 655 000kr

Uppsala
Attefallshuset Bohuslän rött

Attefallshus Bohuslän dubbel-loft 25 kvm

Pris från: 585 000kr

Bohuslän dubbel-loft

Attefallshus Bohuslän 30 loft

Pris från: 655 000kr

Bohuslän 30 loft
Gotland 30 Bolundare

Attefallshus Gotland 30 kvm

Pris från: 655 000kr

Gotland 30
Fjällstuga Åre med norrsken

Åre 25 kvm

Pris från: 565 000kr

ÅRE 25
Attefallshus Bohuslän 25

Attefallshus Bohuslän 25 kvm

Pris från: 510 000kr

Bohuslän 25

Funderar du på att bygga ett attefallshus?

Tänk då en extra gång på om det inte skulle vara en enklare process att ta hjälp av oss på Extrahuset. Vi hjälper dig ifrån start till mål det vill säga allt ifrån utveckling av huset, anpassningar, kommunfrågor samt med mark och grund vid önskan. Attefallshus kan byggas i storleken 25 kvm samt 30 kvm och tack vare attefallslagen så krävs inget bygglov. Det enda du behöver är ett startbesked ifrån kommunen, vilket vi kan hjälpa dig med.

Nyckelfärdigt attefallshus ifrån Extrahuset:

 • Attefallshus som är anpassade för åretruntboende i nordiskt klimat.
 • Alla våra hus har hög standard i alla materialval och alltid till ett fastpris utan några extra kostnader.
 • Skräddarsydda kök och badrum med välkända svenska varumärken.
 • Fri leverans i hela Sverige.
 • Rätt villkor, certifikat och garantier.
 • 100% anpassning, i färg och form, efter din tomt och helt efter dina behov.
 • Arkitekthjälp ifrån Extrahusets egna arkitekt.

Hos Extrahuset är varje detalj 100% nyckelfärdigt enligt de specifikationer du beställde. Enkelt förklarat så är t.o.m toalettborsten uppsatt. Huset är färdigmålat, nyckelfärdigt, och kundanpassat i varje detalj.

ARKITEKTRITADE OCH KUNDANPASSADE HUS:

Attefallshusens storlek är mellan 25 kvm till 30 kvm och har tagits fram av vår arkitekt. Man har möjlighet att kundanpassa sitt hus unikt tillsammans med honom och på så sätt ta fram sitt drömhus.

Fördelen med vår arkitekt är hans kvadratsmarta lösningar i våra attefallshus, som kan göra att 25 eller 30 kvadratmeter kan upplevas mycket större än det låter. Den vanligaste beställningen är attefallshus med loft, vilket är ett sätt att utnyttja kvadratmetern på ett smart sätt.

Våra attefallshus är anpassade efter önskemål:

Alla hus bör anpassas till ägarens önskemål och tomtens utformning. Extrahuset har utvecklat och skapat olika optimala husmodeller där våra ledord är, anpassningsbara, funktionella och prisvärda. Men att utveckla Extrahuset befintliga modeller eller dina idéer är något vi gärna och ofta gör. Ett nära samarbete mellan kund och Extrahuset skapar de bästa husen.

Vi hjälper gärna till med allt från husets utveckling, kontakt med kommun, säkerställande utav markberedning och anslutningar. Vi har ett nätverk med starka och utvalda partners som skapar access och trygghet. Extrahuset erbjuder 100% nyckelfärdiga hus med totalentreprenad till ett fast pris.

Ja, kontakta oss om dina önskningar. Vi säljer hus både med rum & kök och utan, då vi alltid skräddarsy efter kundens krav och önskningar. Delad entreprenad eller total entreprenad är helt upp till dig som kund.

Ja, det stämmer. Stålkonstruktionen som är inbyggd i huset skapar flera fördelar för dig som kund. Extra viktigt är det när nyckelfärdiga hus ska lyftas, med kaklade badrum. Stålkonstruktionen underlättar mycket vid lyft/förflyttning av husen.

Det är smidigare samt minskar skaderisken eftersom vi kan lyfta huset i fyra stycken öglor i taket/stålkonstruktionen. Till exempel är lyft med spännband väldigt påfrestande för husen. Dessutom blir huset mer tåligare och vid behov är det lättare att flytta husen flera gånger när man använder sig av vår metod.

En normal kalkyl ser ut enligt följande för ett attefallshus, det varierar i pris beroende på yttre faktorer.

Utgå från nedan kostnader, utöver huset:

 • Ansökan kommun: 5 000 kr – 10 000 kr (i några kommuner mer)
 • Kran: 30 000 kr – 60 000 kr
 • Markarbete: 80 000 kr – 130 000 kr
 • Installation av el, vatten och avlopp, inkl mätningar: 15 000 – 25.000 kr

För enkelhetens skull, utgå från ett snittvärde på ca 170 000 kr.

BETALNING & FINANSIERING
Börja med din bank, dom har förmodligen den bästa lösning för dig, men du är välkommen att rådfråga oss.

Betalningen är uppdelat i tre faser:

Vid STARTBESKED (handpenning 35%), EFTER leverans (60% inom 5 dagar efter leverans) och vid godkänd leverans (5%).

VIKTIGT FÖR DIG SOM KUND.

 1. Du ska INTE betala något innan godkänt startbesked från kommun.
 2. Du ska inte behöva betala mer än max 40%, innan huset är på plats.

Vi är väldigt stolta över Extrahusen och hoppas ni också kommer bli det. Helhetserbjudandet från Extrahuset är väldigt konkurrenskraftigt. Vi försöker erbjuda marknadens bästa hus med följande måttstock. Snygg design, hög funktionalitet, bra & trygga materialval, korrekt standard och kvalité till ett rätt och bra pris, och självklart med stort fokus på dina behov.

Ja, den vanligaste beställningen är för att husen ska användas som året-runt-boende. Alla våra attefallshus är isolerade så att du kan ha det som vinterbonat. Att husen ska vara uppvärmda året runt och kunna användas som en permanentbostad är viktigt för kunden och oss.

Våra fabriker finns utanför Riga, Lettland. Tillsammans med vår affärspartner har vi utvecklat en smart byggprocess där allt färdigställs inomhus i en trevlig och säker miljö. En lyckad kombination av ett svenskt/lettiskt samarbete som tack vare smart produktion, specialiserade hantverkare och tillgång till nordens bästa byggvaror.

Detta får vi dessutom till tacksamma priser, vilket skapar unika möjligheter som du kan ta del utav. Vår partner har ca 20 års erfarenhet utav den nordiska marknaden. Design, materialval och kravbild är anpassat efter svenska & nordiska kunder.

Beror på typ av hus och materialval, ca 4-5 månader från order till färdig leverans. Produktionen går för högvarv men vid speciella tillfällen kan vi påskynda leveranstiden. Leveransdatum bestämmer vi ihop så att du kan planera på bästa sett.

Att bygga ett attefallshus med bra kvalitet tar tid och samtidigt som huset byggs kan övriga delar i processen förberedas (tex grund, EL, vatten) så att när huset kommer på plats går färdigställandet snabbt. Räkna med att efter leverans är det ca 2 veckor till inflyttning. Normalt krävs ett slutbesked från kommun innan inflyttning.

Om ni har tänkt att bygga ett hus inom strandskyddsområde, det vill säga inom 100 meter från hav, sjö eller ett vattendrag. Då krävs det att man får ett tillstånd enligt miljöbalken. Kontakta oss så hjälper vi er gärna med rådgivning och hjälp hur ni ska gå tillväga med allt ifrån kontakt med byggnadsnämnden i den aktuella kommunen där ni planerar att bygga.

Nej, reglerna för attefallshus är att man istället ska lämna in en anmälan till byggnadsnämnden i din kommun. Vilket betyder att inget bygglov krävs. Regler som gäller är att attefallshus får för tillfället bara vara i storlekarna 25 kvadratmeter till 30 kvadratmeter. Nya reglerna som tillåter 30 kvadratmeter är positiva nyheter för oss på Extrahuset då vi har förberett i flera år för husmodeller i den storleken.

Andra regler som man måste tänka på innan man får bygga, är att höjden inte får vara högre än 4 meter ifrån marken samt att huset måste placeras 4,5 meter ifrån tomtgränsen. Husen får användas till allt ifrån inredd bostad, gäststuga, kontor, garage förråd. Men det är dock viktigt att alltid följa boverkets regler när man har avsikt att bygga ett hus, kontakta oss så berättar vi mer.

Vill du komma i kontakt med oss?

Kontakta oss

Läs villkor