15 januari, 2021

Vad är en trygg attefallshus affär?

Att bygga attefallshus är inte alltid lätt, och dessutom inte om man gör det för första gången. Att kunna ta hjälp av expertkunskap som kan hjälpa dig genom dem olika processerna är något vi rekommenderar. Därför har det också blivit mycket mer attraherande dem senaste åren att anlita husleverantörer som just bygger och levererar nyckelfärdigt. Men vad är viktigt att tänka på när man ska göra urvalet, för att få en så trygg affär som möjligt.

VAD SKA MAN TÄNKA PÅ VID VAL AV HUSLEVERANTÖR?

 

  • Fråga om husvisning

Det är viktigt att du får uppleva skillnaderna i kvalité och möjligheterna med ett Attefallshus. Be gärna att få besöka dem olika husleverantörernas visningshus för att jämföra slutprodukten. Visningshus ger också inspiration och ett nytt perspektiv på vad som går att åstadkomma. Att gå på husvisning av ett eller flera av leverantörens hus är en självklarhet när man ska göra en av livets största investeringar.

  • Var noggrann

Att vara noggrann är vårt andra tips, särskilt när det kommer till offerter och specifikationer. Läs gärna igenom dessa dokument en extra gång och ställ er frågan vad det är ni köper? Har ni fått med vitvaror med rätt kvalité? Är det verkligen 100% nyckelfärdigt, inga klausuler eller begränsningar? Försäkra er en extra gång i avtalet att det inte kan bli dyrare än utlovat. Ställ dig dessutom kritisk till om priserna skiljer sig monumentalt mellan två bolag, det är inte alltid det billigaste i första skedet som är just billigast i slutändan.

  • Ansvar som byggherre

Är ni dessutom medvetna om ansvaret och riskerna ni tar på er som ansvarig byggherre? Detta ansvaret är ett viktigt och stort ansvar på er som kund som dem flesta husleverantörerna inte nämner. Säkerställ sedan att byggleverantören tar över delar eller hela ansvaret och att rätt dokumentation och försäkringar finns.

  • Betalningsvillkoren

Säkerställ sedan att ni aldrig behöver betala mer än max 30-40% innan huset står på plats. Ni borde heller inte betala något innan ett startbesked finns på plats. Vad händer om inte det går igenom? Var noggrann med att företaget du väljer att anlita just erbjuder dig rätt och trygga betalningsvillkor.

  • Kravbilden hos kommuner

Kravbilden hos kommuner är väldigt höga även när det kommer till Attefallshus. Speciellt på den nya storleken på 30 kvadratmeter. Underskatta inte jobbet och dokumentationen detta tar utan kräv istället hjälp ifrån byggleverantören och säkerställ att kostnaden är reglerade. Vad händer om ansökan inte går igenom?

Har du fler frågor gällande attefallshus? Kontakta oss så kan vi hjälpa dig vidare i processen.

ANDRA INLÄGG

september 2, 2021

Välkommen hem till Mölnlyck...

https://youtu.be/EPHP7uT5c-cHäng med in i vårt attefallshus Orust 30 som visas upp av våra kunder Helen och Anders i...

augusti 27, 2021

Lansering av Värmdö Vinkelh...

Om ni inte redan visste det så skräddarsyr Extrahuset unika husmodeller och inte bara utefter de husen som visas upp...

juni 16, 2021

Bygglov kan bli krav för Att...

Regelverket kring byggandet av Attefallshus och liknande hus kan komma att stramas upp. En utredning föreslår nu att...