15 november, 2021

Vad är en trygg attefallshus affär?

Att bygga attefallshus är inte alltid lätt, och dessutom inte om man gör det för första gången. Att kunna ta hjälp av expertkunskap som kan hjälpa dig genom de olika processerna är något vi rekommenderar. Därför har det också blivit mycket mer attraherande de senaste åren att anlita husleverantörer som just bygger och levererar nyckelfärdigt. Men vad är viktigt att tänka på när man ska göra urvalet, för att få en så trygg affär som möjligt.

 

  • Fråga om husvisning

Det är viktigt att du får uppleva skillnaderna i kvalité och möjligheterna med ett Attefallshus. Be gärna att få besöka dem olika husleverantörernas visningshus för att jämföra slutprodukten. Visningshus ger också inspiration och ett nytt perspektiv på vad som går att åstadkomma. Att gå på husvisning av ett eller flera av leverantörens hus är en självklarhet när man ska göra en av livets största investeringar.

  • Var noggrann

Att vara noggrann är vårt andra tips, särskilt när det kommer till offerter och specifikationer. Läs gärna igenom dessa dokument en extra gång och ställ er frågan vad det är ni köper? Har ni fått med vitvaror med rätt kvalité? Är det verkligen 100% nyckelfärdigt, inga klausuler eller begränsningar? Försäkra er en extra gång i avtalet att det inte kan bli dyrare än utlovat. Ställ dig dessutom kritisk till om priserna skiljer sig monumentalt mellan två bolag, det är inte alltid det billigaste i första skedet som är just billigast i slutändan.

  • Jämför omdömen

Ett annat tips är att granska omdömen från förgående kunder. Genom att exempelvis gå in på Trustpilot kan du få en bra överblick över både positiva samt negativa omdömen om varje hustillverkare. Om ett bolag inte har så många omdömen kan man fundera över hur många hus de har levererat. Om ett bolag dessutom har många negativa omdömen som stärker dina orosmoment – kanske du ska ta en extra funderare om det är ett bolag för dig.

  • Ansvar som byggherre

Är ni dessutom medvetna om ansvaret och riskerna ni tar på er som ansvarig byggherre? Detta ansvaret är ett viktigt och stort ansvar på er som kund som dem flesta husleverantörerna inte nämner. Säkerställ sedan att byggleverantören tar över delar eller hela ansvaret och att rätt dokumentation och försäkringar finns.

  • Betalningsvillkoren

Säkerställ sedan att ni aldrig behöver betala mer än max 30-40% innan huset står på plats. Ni borde heller inte betala något innan ett startbesked finns på plats. Vad händer om inte det går igenom? Var noggrann med att företaget du väljer att anlita just erbjuder dig rätt och trygga betalningsvillkor.

  • Kravbilden hos kommuner

Kravbilden hos kommuner är väldigt höga även när det kommer till Attefallshus. Speciellt på den nya storleken på 30 kvadratmeter. Underskatta inte jobbet och dokumentationen detta tar utan kräv istället hjälp ifrån byggleverantören och säkerställ att kostnaden är reglerade. Vad händer om ansökan inte går igenom?

Har du fler frågor gällande attefallshus? Kontakta oss så kan vi hjälpa dig vidare i processen.

ANDRA INLÄGG

mars 24, 2023

10 april visning i Falkenberg...

Nu öppnar vi upp dörrarna för vårt populära visningshus i Falkenberg. Vi visar upp vårt attefallshus Mälaren 30...

mars 20, 2023

Visning i Tyresö, Stockholm ...

Nu är det dags för oss att ännu en gång öppna upp dörrarna till vår extremt populära visningshus i Tyresö! Vi...

mars 13, 2023

Visningshelg i Löderup 25 ma...

Går du i planerna att skaffa Attefallshus? Då ska du inte missa denna visningshelg. Nu genomför vi husvisning i...