14 mars, 2022

Hemma hos familjen Carlsson – Attefallshuset i Göteborg

I vårt sjätte hemma hos reportage möter vi Familjen Carlsson som fick sitt Attefallshus levererat till västkusten och Göteborg så tidigt som 2019. Huset köptes framförallt för att till en början användas som uthyrning för att sedan låta barnen flytta ut och använda det när de känner att det är dags för något eget. Uthyrningen är en win-win för både Familjen som får lite extra pengar över och samtidigt kunna hjälpa till med bostadsbristen.

För familjen Carlsson startade processen med att de googlade runt på nätet i jakt på ett attefallshus och fastnade för Extrahuset. I samband med första kontakten fick vi ett mycket bra intryck av Fredrik Andreasson som visade snabb respons och kunde mycket om hela processen från ax till limpa berättar Johan Carlsson. Det var där vi fattade vårt beslut att köpa ett attefallshus på 25 kvadratmeter från Extrahuset. Vårt beslut stärktes dessutom när vi fick gå och besöka ett visningshus – där man då fick ett bättre helhetsintryck på hur husen verkligen såg ut. 

Planen med attefallshuset var att till och börja med att använda det för uthyrning och sedan låta barnen flytta ut när de blir större och känner sig redo för något eget. Vad gäller uthyrningen så ser jag det som en win-win för oss som får lite extra pengar men också att vi kan hjälpa till med bostadsbristen i Sverige samt erbjuda hyresgästen ett mycket fint kompakt boende berättar Johan. Med tanke på att vi skall hyra ut huset så ville vi vara noga med exempelvis vart fönsterna skulle placeras mot både vårt hus men också emot grannarnas läge. Detta för att optimera utsikten men också insynen med tanke på att det framförallt skulle användas till uthyrning och en hyresgäst. 

För att komma fram till en optimal planlösning samarbetade vi tätt med Fredrik Andreasson på Extrahuset samt deras arkitekt. Vi arbetade fram en riktigt bra planlösning utan loft men med maximal funktionalitet. Anledningen varför vi inte valde ett loft var att vi inte ville att huset skulle bli för högt – då vi ville att det skulle passa bra ihop med vårt befintliga hus på tomten. När det kommer till placeringen av huset valde vi att placera det på en så kallad ¨död spot¨ på vår tomt där vi aldrig var eller hängde. Det var en perfekt placering utav attefallshuset. 

attefallshus vit
Attefallshus Bohuslän 25 kvadratmeter

När det kommer till samarbetet med Extrahuset berättar Johan att det varit ett mycket bra samarbete med Fredrik A och övriga hos Extrahuset under hela processen. Det har haft en bra dialog med de hantverkare som utförde mark/el arbetet samt deras byggherre. Leveransen fungerade också bra och efter tre år med huset så håller kvalitén mycket bra och vi har inte upptäckt några större fel säger Johan. 

Attefallshus sovrum och vardagsrum
Vardagsrum och sovrummet.
kök attefallshus
Litet kök med full funktionalitet

Har ni några tips till andra som ska genomgå samma process som er med att bygga/köpa hus? 

– När det kommer till tips om vad man ska tänka på när man genomgå samma process av att köpa hus så berättar Johan att man ska köpa av ett företag som sköter hela paketet då det sparar oerhört mycket tid för kunden. Exempelvis så hjälper Extrahuset till med allt från bygganmälan, till planlösning, materialval, hantverkare med mera vilket underlättade väldigt mycket i vårt köp av attefallshus.

Vill ni uppleva ett av Extrahusets visningshus?

Tillsammans med 30+ andra visningshus runtom hela Sverige Boka en privatvisning i ett attefallshus, fritidshus eller fjällstuga på länken nedan eller kontakta oss på info@extrahuset.se. 

Klicka här för att boka visning samt att se några av våra visningshus!

attefallshus vit

KORT FAKTA OM HUSET:

  • Hustyp: Attefallshus
  • Modell: Kundanpassad Bohuslän
  • Storlek: 25 kvm
  • Plats: Göteborg
  • Totalentreprenad: Ja, Extrahuset tog hand om hela entreprenaden!

BOKA MÖTE?

ANDRA INLÄGG

januari 31, 2023

Visningshelger i februari

Funderar du på ett nytt Attefallshus? Då ska du inte missa att komma på en av våra fantastiska visningshelger! Du...

januari 29, 2023

Husvisning i Göteborg 12 feb...

Går du i planerna att skaffa Attefallshus? Då ska du inte missa vår visningshelg. Nu genomför vi  husvisning i...

januari 29, 2023

Husvisning i Trelleborg 12 fe...

Går du i planerna att skaffa Attefallshus? Då ska du inte missa vår visningshelg. Nu genomför vi husvisning i...