23 augusti, 2022

Hemma hos familjen Larsson – Det breda attefallshuset i Kristinehamn

I vårt åttonde hemma hos reportage möter vi familjen Larsson som fick sitt unika Extrahuset levererat till sin bostad i Kristinehamn under 2021. Huset köptes framförallt för att kunna ha förmånen att kunna erbjuda ett bra gästboende för deras barn och bekanta. Genom ett proffsigt intryck och ett gott bemötande där fokus var på Familjen Larsson och deras behov blev valet att investera i ett attefallshus från Extrahuset. 

För Familjen Larsson började processen att man letade runt ett bra tag och kontaktade olika tillverkare. Man fick omedelbart en bra kontakt med Extrahuset som gav ett proffsigt intryck och ett gott bemötande. Fokus var på oss och våra behov säger Tony Larsson. Huset skulle framförallt användas till deras vuxna barn som en övernattningsbostad men också som en liten gäststuga för nära och kära. 

När vi kommer in på frågan om vilken planlösning de utformade huset med berättar familjen Larsson att första önskningen de diskuterade med Extrahuset var framförallt att det skulle vara ett separat sovrum och ett riktigt badrum. Vi hade också bara ett ställe på tomten där vi ville ha huset men denna ytan på tomten gjorde att det var nödvändigt att förändra proportionerna på huset för att de skulle innehålla de delarna som var viktiga för oss med planlösningen men också för att bättre passa på tomten. Vi valde att utgå ifrån husmodellen Mälaren 30 men anpassade huset till ett mer fyrkantigt, kvadratiskt hus för att bättre passa på vår speciella plats på tomten. När det kommer till materialval valde vi att utgå från mestadels husets grundstandard, som höll en standard som motsvarade våra förväntningar. Tillsammans med snygg finish på utfört arbete är det klockrent. 

Vad är ni mest nöjda med i huset? Har ni någon favoritdetalj eller favoritrum i huset?
Dels att vi fick till en riktig trappa till loftet istället för en stege men också att det blev så bra med den minsta kökslösningen som fick plats under trappan till övervåningen. Köket var inte det viktigaste för oss, men att kunna utnyttja ytan maximalt var viktigt. Fiffig förvaring i utrymmen i anslutning till köket som annars inte hade använts är dessutom ett plus. Favoritrummet i huset är definitivt köket/allrummet med direkt utgång till trädgården och med en fantastisk utsikt över Vänern.

Vardagsrum attefallshus
Attefallshus interiör

Tony berättar om samarbetet med Extrahuset som har varit jättebra. Familjen Larsson var ovana i situationen med ett husbygge och Extrahuset har hela tiden funnits där och svarat tålmodigt på alla frågor och hjälpt oss tillrätta. Leveransen var en otrolig upplevelse som var fascinerade att följa. Huset kom i två delar som sattes ihop på plats. En knapp veckas arbete för två personer att förfärdiga in- och utvändigt. Nu när även en altan och yttre sammanhang börjat komma på plats så gav det en extra dimension till boendet.

Klicka här för att lämna en intresseanmälan på huset!

Sovrum
Badrum

Har ni några tips till andra som ska genomgå samma process som er med att köpa attefallshus? 
Att man ska fundera på vad man har för behov kan låta lite slentrian men för oss var processen att titta på många olika hus ett sätt att komma framåt, det vill säga att försöka förstå vad vårt hus skulle innehålla. Att sedan kunna åka och titta samt se ett Attefallshus på 30 kvm var en jätteviktig del i vårt val, det är en helt annan sak än att titta på bilder och planritningar. Så besök ett av Extrahusets visningshus berättar Familjen Larsson.

Vill ni boka en visning i Kristinehamn? 

Tillsammans med 40+ andra visningshus runtom i Sverige erbjuder vi även husvisning i Familjen Larssons hus i Kristinehamn. Boka en privatvisning i attefallshuset eller några av våra andra hus på länken nedan eller kontakta Fredrik på Extrahuset för att boka en visning – fredrik.m@extrahuset.se. 

Klicka här för att boka visning samt att se några av våra visningshus!

Mälaren 30 Bred Kristinehamn

KORT FAKTA OM HUSET:

BOKA MÖTE?

ANDRA INLÄGG

januari 31, 2023

Visningshelger i februari

Funderar du på ett nytt Attefallshus? Då ska du inte missa att komma på en av våra fantastiska visningshelger! Du...

januari 29, 2023

Husvisning i Göteborg 12 feb...

Går du i planerna att skaffa Attefallshus? Då ska du inte missa vår visningshelg. Nu genomför vi  husvisning i...

januari 29, 2023

Husvisning i Trelleborg 12 fe...

Går du i planerna att skaffa Attefallshus? Då ska du inte missa vår visningshelg. Nu genomför vi husvisning i...