23 februari, 2022

Möt arkitektfirman som ritar alla våra hus

I denna artikeln möter vi Göteborgsbaserade arkitektfirman Archline AB som vi delar kontor med och som dagligen arbetar med att utveckla unika och personliga små hus för Extrahusets kunder. En av våra viktigaste samarbetspartners för att just kunna skräddarsy och anpassa hus helt efter kundens krav på design, planlösning och funktion. 

Att skräddarsy och anpassa hus efter den potentiella kundens krav krävs att man har arkitekter nära till hands. Små till stora ändringar är något som sker i varje husaffär – om det så är att göra om designen på huset eller flytta på fönster för att maximera utsikten. Att därför tätt kunna samarbeta med en arkitektfirma har gett oss stora fördelar och en snabb access till specialistkunskap för våra kunder men också i utvecklingen utav Extrahuset. Ahmad, Babak, Anders och övriga medarbetare på Archline AB är en stor anledning till Extrahusets starka utveckling de senaste året och ett lyckat samarbete som förhoppningsvis kommer fortgå i flera år framöver. 

Arkitektfirman Archline AB
Ahmad, Babak och Anders ser över handritade ritningar som Babak skapat.

Modern teknik – Visualisera ditt hus innan det är byggt!

Den moderna Arkitektfirman Archline AB är specialister på allt från 3D-visualisering till mer moderna sätt att presentera en produkt såsom Augmented Reality. Vad betyder då detta för Extrahuset? Dels så har vi en möjlighet att visa upp hur ett hus kommer se ut innan det är byggt om det så är genom att ta kort på din tomt och sätta ut huset i den miljön, eller om det är för att visas upp som en av våra inspirationsmodeller på hemsidan. Genom digitala solstudier kan man också se hur solen rör sig på tomten där du ska ställa ditt hus från Extrahuset för att på så sätt kunna anpassa fönsterplaceringar eller uteplatsen för maximala antal soltimmar. Dagens teknik är otroligt intressant och tillsammans med Archline har vi dessutom tagit fram ett testprojekt med vårt Attefallshus Stockholm 30 i Augmented Reality vilket betyder att du kan få upp huset i verklig storlek på din tomt genom att använda en mobil eller surfplatta-kamera och på det sättet gå in i huset och uppleva det. Som en virtuell husvisning hemma på din tomt, i ditt vardagsrum eller varför inte på stan. I klippet nedan demonstrerar Anders snabbt på parkeringen utanför vårt kontor i Almedalsfabriker i Göteborg. 

Orust 30 svart
Genom ett foto från kunden på sin tomt kan arkitekterna visualisera och ge den potentiella kunden en förståelse över hur huset kommer se ut på deras tomt.

Sveriges främsta arkitektfirma när det kommer till attefallshus?

Våra arkitekter är förmodligen några av Sveriges främsta när det kommer till attefallshus. Med den stora erfarenheten de under de senaste åren skapat sig genom att rita och anpassa tusentals småhus kan vi och den potentiella kunden med trygghet lita på att de tar deras husdröm till en verklighet. De har också full koll på regelverket och vad som går och inte går för att kunna modifiera huset så att det inte bara blir attraktivt för köparen men också för att det ska underlätta i en anmälningsprocess till kommunen. 

Föregående
Nästa

Vi skräddarsyr alla våra hus!

Hur mycket tid får man med era arkitekter? 

Vi hjälper gärna våra kunder för att skapa unika och optimala ritningar/visualiseringar. Kostnaden för dig som kund är 1250kr/t inkl moms. Vi har självklart också en mängd färdiga ritningar som en bra utgångspunkt, som inte behöver ändras alls eller endast behöver småjusteringar. Att skapa unika ritningar via Extrahuset kostar normalt endast 5000-10000kr eftersom vi redan har en stor uppbyggd portfolio och skickliga arkitekter. Om du köper hus av Extrahuset, bjuder vi på 4 timmar i arkitekt-tid. Dokumentation till kommun bjuder vi helt på om ni köper hus av Extrahuset och den kostar normalt cirka 5000kr.

Har du några frågor? Kontakta oss! 

ANDRA INLÄGG

januari 31, 2023

Visningshelger i februari

Funderar du på ett nytt Attefallshus? Då ska du inte missa att komma på en av våra fantastiska visningshelger! Du...

januari 29, 2023

Husvisning i Göteborg 12 feb...

Går du i planerna att skaffa Attefallshus? Då ska du inte missa vår visningshelg. Nu genomför vi  husvisning i...

januari 29, 2023

Husvisning i Trelleborg 12 fe...

Går du i planerna att skaffa Attefallshus? Då ska du inte missa vår visningshelg. Nu genomför vi husvisning i...