21 december, 2020

Har du julpyntat ditt hus?

Nu är det äntligen jul igen och för att skapa den optimala julkänslan är julpyntet en viktig del av det. Vilken sorts julpynt man tycker om är högst personligt och bör anpassas därefter. Samma gäller våra hus som skapas helt personliga utefter dina krav. Här får vi reda på mer hur vår design och inredningsexpert Pia Sternberg väljer att julpynta sitt hus.

Vad har ni för julpynt där hemma? Juldekorationer ifrån hus till hus är oftast väldigt olika. Vissa börjar pynta redan i slutet av November med ljusstakar i fönstren. Medan andra börjar några dagar inför jul. Design och utformning av sitt julpynt skiljer sig också efter sina egna personliga referenser. Det ska matcha med husets personliga inredning och utformning för att passa din unika stil.

Att skapa en känsla i våra hus och att inreda det personligt efter kunden är något vi gärna hjälper till med. Just därför har Extrahuset en personlig inredning och design expert inom bolaget. Pia Sternberg på Extrahuset älskar dekoration och julpyntet börjar gärna redan innan första advent. Vissa uppskattar en mer traditionell jul medan andra föredrar en mer avskalad och elegant jul med en sparsmakad julinredning. Vare sig du är den ena eller andra, eller har en helt annan stil när det gäller juldekoration eller små hus så är du välkommen till oss på Extrahuset. Tillsammans kan vi hjälpa dig i resan mot ditt personliga hus och stil.

Pia tycker allra mest om det lite mer traditionella när det kommer till juldekorationen. Hon älskar lukten av hyacinter och lägger gärna lite själv-plockad grön mossa runt dem i en stor skål. Då får man mycket god doft på en gång och det ser fint ut. Handgjorda tomtar lite varstans ger också en mysfaktor i juletid. Att ha stjärnor och ljusstakar i de flesta fönster är ett måste.

Julpynt i fönstretHandgjorda jultomtar

LÄGG EXTRA FOKUS PÅ JULDUKNINGEN

En vacker dukning gör julmiddagen extra trevlig. Att söka inspiration och känsla brukar Pia göra på Pinterest för att matcha hennes stil och förväntningar. Hon anser att det är ännu viktigare i år då vi tyvärr inte kan vara så många runt julbordet som vi kanske hade önskat. Även om man denna jul firar helt ensam så kan det vara i alla fall lite uppiggande att ha gjort sitt bord lite fint med julservetter, blommor och finporslin menar Pia.

Julbord dekoration

Juldekorationer bordet

EXTRAHUSETS JULRECEPT – VANILJKRANSAR

Extrahuset bjuder avslutningsvis på ett utsökt julrecept som är perfekt i julbaket med familjen. Denna gången vaniljkransar för hela familjen.

Ingredienser: 

8 dl vetemjöl
400 g smör
3 dl strösocker
2 1/2 dl mandel
1 ägg
2 tsk Vaniljsocker

Först och främst sätt ugnen på 200 grader för att sedan gå vidare och smula smöret i mjölet. Därefter tillsätter du både socker och vaniljsocker. Skålla, skala och finhacka ner mandeln. Därefter rör du ner mandeln i degen tillsammans med ägget. Var noggrann med att knåda degen väl. Låt vila i kylskåp i ungefär 1 timme.

Sedan formar du degen till kransar som läggs på smord eller bakpappersklädd plåt. Grädda vaniljkransarna mitt i ugnen i ungefär 10 minuter. Låt dem svalna på galler.

kakor med röd knut runt dem

Vill du ha mer inspiration och nyheter om Extrahuset? Se till och följ oss på våra sociala medier där håller vi dig uppdaterade. God jul önskar vi från Extrahuset.

ANDRA INLÄGG

mars 24, 2023

10 april visning i Falkenberg...

Nu öppnar vi upp dörrarna för vårt populära visningshus i Falkenberg. Vi visar upp vårt attefallshus Mälaren 30...

mars 20, 2023

Visning i Tyresö, Stockholm ...

Nu är det dags för oss att ännu en gång öppna upp dörrarna till vår extremt populära visningshus i Tyresö! Vi...

mars 13, 2023

Visningshelg i Löderup 25 ma...

Går du i planerna att skaffa Attefallshus? Då ska du inte missa denna visningshelg. Nu genomför vi husvisning i...