02 september, 2021

Välkommen hem till Mölnlycke – Kvadratsmarta lösningar i ett attefallshus

Häng med in i vårt attefallshus Orust 30 som visas upp av våra kunder Helen och Anders i Mölnlycke. Unika och kvadratsmarta lösningar har anpassats i detta hus för att uppfylla kundens krav på design, funktionalitet och planlösning. Huset används för närvarande av Helen & Anders för uthyrning via AirBnb vilket ger passiva inkomster varje månad. I artikeln nedan kommer vi prata mer om kvadratsmarta lösningar och fördelarna med ett attefallshus från Extrahuset.

Fördelarna med ett attefallshus är många och under det senaste året har även intresset för dessa små bostäder skjutit i höjden. Vi på Extrahuset är förtjusta i kvadratsmarta lösningar och så är även våra kunder Helen och Anders i Mölnlycke. Enkelheten, friheten och möjligheten med att inte äga fler prylar än vad man behöver och hur man på bästa möjliga sätt kan utnyttja ytan i en liten bostad. I artikeln kommer vi gå igenom några av Helen & Anders bästa lösningar samt våra tips och idéer på temat compact living. Fokuset kommer ligga framförallt på kvadratsmarta lösningar i ett attefallshus, men många av tipsen går även att applicera oavsett hur stor yta man bor på. 

Kvadratsmarta lösningar – tips för attefallshus

platsbyggd säng
Från sovrum
Sovrum attefallshus
Till kontor

1. Flera olika användningsområden

Att kunna utnyttja ytan till flera olika användningsområden som till exempelvis det lilla sovrummet på 5 kvadratmeter i Helen & Anders attefallshus. Som du ser på bilderna ovan kan det både användas som sovrum men också som kontor eller ett träningsrum. Detta pågrund av deras sängskåp lösning som gör att man kan ¨lyfta upp den¨. Sängen är oftast en av de möblerna som tar upp mest plats, samtidigt som den i regel enbart används under natten. 

När man bor på en liten yta är det praktiskt att man kan använda rummen på olika sätt och för flera ändamål. Något som har möjliggjorts i Helen & Anders attefallshus – tack vare den unika lösningen med ett sängskåp.

sovloft
Sovloftet skapar ytterligare 6 extra kvadratmeter i attefallshuset.

2. Sovloftet ger ytterligare 6 extra kvadratmeter

En annan populär och kvadratsmart lösning i ett attefallshus är det så kallade sovloftet. Inte ger det bara ytterligare 6 extra kvadratmeter det skapar också möjligheten till ett extra sovrum i attefallshuset. Det är något alldeles speciellt med sovloft. Det skapar också smarta förvaringsmöjligheter beroende på vilken funktion man vill att det ska täcka. Förvaring, funktionalitet och enkelhet är ledorden när man designar små hus. Varje centimeter ska utnyttjas genom smarta lösningar.

Trapplösning attefallshus
Vår smarta trapplösning, erbjuder både en trygg väg till loftet men också förvaringsmöjligheter.

3. Smarta förvaringsmöjligheter

En av dem största frågorna i en liten bostad är svårigheterna med förvaring. För att kunna lösa denna frågan är exempelvis vår smarta trapplösning en lösning på problemet. Inte bara erbjuder det en trygg väg upp till sovloftet det ger också unika förvaringsmöjligheter inbyggda i trappan. Hur smart är inte det? Man kan även använda möbler som soffor, och fåtöljer med förvaringsmöjligheter. Man får då möjligheten att gömma bort prylar och förvaring man annars hade haft framme – För när man bor smått räcker det nämligen med att några få saker ligger framme för att hemmet ska se stökigt ut. 

Terass till attefallshus
Bygg en altan till ditt attefallshus

4. Bygg ihop ditt attefallshus med en altan

För att få en liten bostad att kännas större är ett smart sätt att bygga till attefallshuset med en terass. På det sättet kan man få huset och altanen att flyta ihop och ge extra utrymme för framförallt umgänge och sociala stunder. Vill du lära dig mer om vad som gäller när man bygger altan till attefallshuset rekommenderar vi att du läser vår artikel ¨Bygga altan till attefallshuset – Så funkar det¨

BOKA MÖTE MED EXTRAHUSET? 

ANDRA INLÄGG

mars 24, 2023

10 april visning i Falkenberg...

Nu öppnar vi upp dörrarna för vårt populära visningshus i Falkenberg. Vi visar upp vårt attefallshus Mälaren 30...

mars 20, 2023

Visning i Tyresö, Stockholm ...

Nu är det dags för oss att ännu en gång öppna upp dörrarna till vår extremt populära visningshus i Tyresö! Vi...

mars 13, 2023

Visningshelg i Löderup 25 ma...

Går du i planerna att skaffa Attefallshus? Då ska du inte missa denna visningshelg. Nu genomför vi husvisning i...