01 april, 2021

Lansering av nya fjällstugor från Extrahuset

Äntligen är dagen här då det är dags att presentera våra nya fjällstugor skapta tillsammans med Svenska Skicrosslandslaget samt vår arkitektbyrå och utvecklingsgrupp. Intresset för våra fjällstugor har bara växt under det senaste året, och nu är det dags att presentera årets kollektion. Genomtänkta i minsta detalj för att du ska kunna njuta av din stuga ett stenkast ifrån skidbacken med en sprakande brasa, varm choklad och påslagen bastu. Läs mer om våra nya husmodeller som självklart även går att anpassa efter dina unika preferenser på design och funktion. 

Under dem kommande veckorna kommer vi lansera ett hus i veckan för att presentera vårt nya sortiment av fjällstugor. Först ut i lanseringen är vår största modell Vemdalen (86) SkiCross Edition, ett hus skapat med hög eftertanke för att maximera komfort för den aktiva familjen. Dock ska man tillägga att alla Extrahusets husmodeller är inspiration på hur ett hus kan se ut. Trots att våra arkitekter tillsammans med våra experter – försöker skapa så optimala husmodeller som möjligt så tycker vi att det är viktigt att hus ska vara personligt anpassade. Just därför är vi på Extrahuset öppna för att du ska komma med invändningar och på så sätt skapa ditt unika och personliga hus efter dina unika krav på design och funktion.

Vemdalen (86) SkiCross Edition

Arkitekten och utvecklingsgruppens tankar bakom huset

¨När vi skapade fjällhuset Vemdalen (86) SkiCross Edition utgick vi ifrån ett zon-system inspirerats efter feedback från åkarna i Svenska Skicross Landslaget. Vi utgick också efter att anpassa fjällstugan efter fjällvärldens designprogram, med krav och regler som måste uppfyllas. För oss var det viktigt att samtidigt som vi skapade en attraktiv husmodell så skulle planlösningen maximera komfort för den aktiva familjen. Vi delade upp huset i tre zoner där första zonen startar utvändigt samt entréplatsen skapad för att kunna stänga in och användas som förvaring av utrustning, slipning av skidor, påsättning av pjäxor och annat dylikt som är viktigt att kunna ha utrymme för. Andra zonen är hallen samt badrum, en stor hall är viktigt för en aktiv familj, här ska man inte behöva trängas efter en dag av skidåkning. Skapad för att lätt kunna hänga av sig sin skidutrustning och blöta kläder i torkskåp, men också för att förflytta sig till badrummet och till den obligatoriska fjällhus-bastun. Den tredje och sista zonen är resterande del av huset skapad för maximal komfort och umgänge efter en full dag av skidåkning. En plats för avkoppling och sällskap med nära och kära.¨

svart fjällstuga
Zon 1 - Altan på baksidan
vardagsrum med braskamin
Interiörförslag från Zon 3

TILLSAMMANS MED SKICROSSLANDSLAGET

Ifall man ska skapa moderna och funktionella fjällstugor för den aktiva familjen och letar efter feedback – vem frågar man? Enligt oss är Skidåkarna i det svenska Skicross Landslaget den perfekta målgruppen. Dom har spenderat i princip hela sitt liv i olika typer och former av fjällstugor. Skidåkarna har expertisen att bidra med både för- och nackdelar av dessa. Med hjälp av denna informationen har vår utvecklingsgrupp och våra arkitekter kunnat jobba fram ett så optimalt fjällhus-sortiment som möjligt. Kunskapen tillsammans har bidragit till moderna, spännande och nytänkande fjällstugor från Extrahuset. Dessutom gör en investering i Extrahuset dig som kund delaktig i Svenska Skicross Landslagets framgångar. 

Sovrum fjällstuga
Zon 3 - Sovrum 1
Badrum med bastu
Zon 2 - Ett av två badrum
Sovrum i fjällstuga
Zon 3 - Ett av fyra sovrum
Sovrum fjällstuga
Zon 3 - Ett av fyra sovrum

PLANLÖSNING MED ZONTÄNK

Planlösningen är utformad för att kunna förändras efter den specifika kundens önskningar och krav men planlösningen vi på Extrahuset har tagit fram är väl genomtänkt efter det redan nämnda zon-tänket. Videon ovan symboliserar viktiga faktorer som har spelats in för att skapa en så optimal fjällstuga som möjligt. Läs mer om zon-tänket nedanför för att få en bättre förståelse av videon.

Zon 1 – Säker förvaring och enkel hantering.

Zon 1 är utvecklad från utsidan med ett funktionellt uterum samt altan på bakre sidan. Tanken bakom denna zon är att det ska finnas en skyddad och rymligt uterum för att förvara sin dyrbara skidutrustning men också för att slipa skidorna eller möjligtvis ta på sig pjäxor och dylikt innan man beger sig ut i backen. Zonen stänger också ute snön ifrån verandan vilket underlättar möjligheten att fort ta på sig utrustning för att ge sig ut och möjligtvis njuta av pudersnön i backen. Zon 1 är också skapad med en altan på baksidan som ska funka minst lika bra att njuta av solskenet sommar som vinter. Husen är anpassade för året runt boende då fler spenderar somrarna i sina fjällhus. På samma sätt som man kan förvara och använda sin skidutrustning i zon 1 kan man lika gärna förvara samt hantera sin cykel eller mountainbike-utrustning eller dylikt. 

Favoritpunkter från zon 1: 

 • Det funktionella uterummet som går att stänga till bidrar med ökad säkerhet för dyrbar utrustning men också förenklar förvaring och hantering av utrustning oavsett om det gäller skidutrustning eller cykelutrustning vinter som sommar. Här kan du slipa skidorna eller pumpa däcken på cykeln innan du ger dig ut på en dag med aktiviteter. 
 • Altanen är enligt oss ett måste på fjällstugan särskilt när det blivit mycket vanligare att använda fjällstugan året runt och inte bara en årstid under året. På Vemdalen 86 i Zon 1 rekommenderar vi två altaner för att maximera antalet soltimmar. 

Zon 2 – Återfå värmen och fräscheten innan du kopplar av.

Efter en kall och kylig dag i skidbacken, ska fjällstugan hjälpa dig att återfå temperaturen. Zon 2 är just utformad med en stor och rymlig hall för att lätt kunna sätta på och ta av utrustning. Det är också lätt att kunna hänga av blöta samt svettiga kläder i torkskåp eller tvättmaskin. Att sedan lätt kunna ta sig till badrummet för en uppfriskande dusch eller det obligatoriska bastubadet. Zon 2 är den optimala zonen för att lugnt och sansat fräscha upp dig och komma tillbaka till normal temperatur efter en heldag av aktiviteter. Zon 2 är också utrustade med två toaletter vilket är en efterfrågan när man 

Favoritpunkter från Zon 2

 • Vad är en fjällstuga utan en bastu? Perfekta funktionen för att återgå till normal temperatur och avkoppling efter en heldag i skidbacken.
 • Något vi märkte som en stor efterfrågan i en fjällstuga är två toaletter, särskilt i en fjällstuga där man oftast är ett större sällskap. Två toaletter skapar dessutom en möjlighet för sällskapet att njuta längre av bastubadet i det större badrummet. Medan det mindre badrummet kan användas för övriga toalettbesök.  
 • Zon 2 är en zon i rörelse där ombyten sker efter och före aktiviteterna utomhus. Därför har vi optimerat den i en större hall för att det ska vara lätt för alla samtidigt att kunna ta på och av utrustning.
Badrum med bastu
Zon 2 - Innehåller den obligatoriska bastun

Zon 3 – Avkoppling och socialt umgänge.

Zon 3 är skapad i två olika delar av huset på vardera sida, en del bestående av kök och vardagsrum med en öppen planlösning. Den perfekta ytan för socialt umgänge med allt vad det innebär från dryck till mat samt livliga konversationer. Andra delen av huset är skapad för den som vill ha lugn och ro. Sovrummen är på en avgränsad del på andra sidan av rummet för den som vill vila upp sig och komma bort en bit ifrån den sociala ytan.

Favoritpunkter från zon 3 

 • Avgränsad del från sovrum på ena sidan för lugn och ro samt en socialyta på andra sidan för umgänge. Perfekt för den som vill gå och lägga sig tidigt för att vara först ut i backen eller den som vill ha det sociala umgänget som hör till under en vistelse i fjällen.
 •  En öppen planlösning i kök och vardagsrum var något som efterfrågades i en fjällstuga då det öppnar upp för ett socialt umgänge samtidigt som exempelvis matlagningen. 
fjällstuga interiör
Interiörförslag från zon 3
Sovrum fjällstuga
Zon 3 - Sovrum 1

Snabb fakta om husmodellen
Vemdalen (86) Skicross Edition

 1. Huset anpassas efter dina unika krav på design och funktion. 
 2. Levereras 100% nyckelfärdigt med skräddarsydda badrum samt kök utrustade med välkända varumärken.
 3. Du väljer tillvalen i vår husbyggare – Klicka här och lämna en intresseanmälan så förmedlar din kontakt – din husbyggare.
 4. Året-runt-boende standard som klarar alla krav och regler på ett fjällhus. 
 5. Vi hjälper dig från start till mål – Vi har kunskapen, erfarenheten och kontakterna att ta hand om hela entreprenaden. 
svart fjällstuga

BOKA MÖTE MED EXTRAHUSET? 

ANDRA INLÄGG

januari 31, 2023

Visningshelger i februari

Funderar du på ett nytt Attefallshus? Då ska du inte missa att komma på en av våra fantastiska visningshelger! Du...

januari 29, 2023

Husvisning i Göteborg 12 feb...

Går du i planerna att skaffa Attefallshus? Då ska du inte missa vår visningshelg. Nu genomför vi  husvisning i...

januari 29, 2023

Husvisning i Trelleborg 12 fe...

Går du i planerna att skaffa Attefallshus? Då ska du inte missa vår visningshelg. Nu genomför vi husvisning i...