03 februari, 2021

Skapa din unika planlösning i ett attefallshus

Går du i planerna att bygga attefallshus? Försöker du skapa den mest ultimata planlösningen för att möjliggöra maximal funktionalitet inuti huset. Insidan är hjärtat av ditt attefallshus och bör utformas smart och funktionellt. Extrahuset anpassar just sina hus efter dina krav på design och funktion. Med en arkitekt i huset kan vi göra dina unika lösningar till en verklighet med hans expertkunskap. 

Att utforma ett mindre hus som ett attefallshus är en konst i sig. Att komma fram med smarta lösningar som både sparar yta men som också går att använda till exempelvis förvaring är en viktig punkt för många av våra kunder. Oavsett om det ska användas som ett gästhus eller permanent boende är förvaring en viktig faktor. Så att man kan förvara sin resväska när man kommer på besök eller hänga upp sina kläder utan att det tar utrymme från levnadsytan. Oavsett användningsområde är förvaring en av dem viktigaste punkterna när man ska utforma ett attefallshus. Vi brukar då rekommendera att använda sig av vår smarta trapplösning som både är en tryggare väg upp till loftet men också som erbjuder extra förvaringsutrymme jämfört med en stege.

Attefallshus trappa
Trapplösningen som underlättar för förvaring - Möjlighet att öppna skåp i trappan.

Fundera över framtida användningsområde.

Många väljer också att ha ett full utrustat kök vilket är viktigt för vissa användningsområden. Dels för långtidsboende eller om man funderar på hyra ut attefallshuset. Man kanske inte har planer att hyra ut huset till en början, men man bör planera även för framtida användningsområde. Hur är det med intäkters möjligheter för ett Extrahus? VD för Extrahuset Fredrik Andreasson menar att det naturligtvis varierar vart i landet man bor någonstans. Men om man utgår på ett attefallshus på 30 kvadratmeter som är anpassat för heltidsboende med fullutrustat kök och badrum kan du i Stockholm ta ut en hyra upp mot 13 000 kronor. Motsvarande siffra i Göteborg skulle ligga på ungefär 8 000 – 10 000 kronor, och i lite mindre städer på omkring 6 500 kronor. En vinstmarginal blir det alltid – det är bara storleken som varierar.

Vitt attefallshus kök
Fullutrustat kök är en fördel vid till exempelvis uthyrning.

Kombinera din planlösning med inredningstankarna

Ett annat tips är att man kombinerar sin planlösning i tankarna hur man vill inreda sitt attefallshus samt hur man vill använda det. Om man tidigt går i dem tankarna kan man utforma huset efter om man till exempelvis vill ha en större vardagsrumsyta eller kanske sovrum på bottenvåningen. Ju tidigare man går i tankarna hur man vill använda huset ju bättre kommer det bli när vår arkitekt ska göra dina önskningar till verklighet.

Attefallshus vardagsrum
Attefallshus badrum
Minimalistiskt badrum med maximal funktionalitet

Attefallshus med loft – Kvadratsmart lösning

När du ska bygga ett attefallshus upp till 30 kvadratmeter är det viktigt att du säkerställer att du utnyttjar varje kvadratmeter. Just därför är det väldigt populärt att våra kunder väljer att utforma sitt hus med ett loft. Genom en byggnation av ett loft invändigt blir det mer yta på nedre plan för till exempelvis kök, allrum och badrum. 

Attefallshus interiör
Stora fönsterpartier för ljusinsläpp eller en magisk utsikt

PLACERINGAR AV FÖNSTER

En annan viktig aspekt när man utformar sin planlösning är att ha med tankarna i placering av fönster. Framförallt för att skapa ett bra ljusinsläpp men också för att kanske förverkliga en magisk utsikt. Varför inte stora fönsterpartier mot havet eller sjön. Vår arkitekt har också moderna verktyg av att kunna se hur solen passerar huset och på sätt kan han optimera för att ljusinsläppet ska bli så smart och bra som möjligt tillsammans med er hjälp. 

Vill du skapa ditt unika attefallshus tillsammans med vår arkitekt?
LÄMNA EN INTRESSEANMÄLAN!

ANDRA INLÄGG

mars 24, 2023

10 april visning i Falkenberg...

Nu öppnar vi upp dörrarna för vårt populära visningshus i Falkenberg. Vi visar upp vårt attefallshus Mälaren 30...

mars 20, 2023

Visning i Tyresö, Stockholm ...

Nu är det dags för oss att ännu en gång öppna upp dörrarna till vår extremt populära visningshus i Tyresö! Vi...

mars 13, 2023

Visningshelg i Löderup 25 ma...

Går du i planerna att skaffa Attefallshus? Då ska du inte missa denna visningshelg. Nu genomför vi husvisning i...