23 december, 2021

Summering av 2021 – VD har ordet

Vad är viktigast? Det är tydligt att mänsklighet, anpassningsbarhet, vänskap och relationer är av störst betydelse. 2021 har varit ett extremt år för mänskligheten, för många företag och även för byggbranschen. Under tuffa omständigheter är vi tacksamma. Nära och kära har klarat sig bra, vi har haft tur. 

Extrahuset skapades på värderingar, vi vill göra skillnad i en annars hård och kall industri. Vi tror det har hjälpt oss på många plan under sista två åren. För oss är det avgörande att ta Ansvar och att vara Anpassningsbara. Alla beslut och all utveckling sker baserat på värderingarna och visionen om att bli Kundens förstahandsval för småhus. 

Mänsklighet och relationer är högt värderat. Allt handlar om att skapa bästa möjliga förutsättningar för både kunder samt personal. Att skapa förutsättningar för att lyckas förverkliga idéer och att utvecklas både som bolag och människor. 

Under 2021 har vi haft stor nytta och hjälp utav två viktiga relationer för Extrahuset. Dels handlar det om våra ambassadörer i form av alla tidigare kunder som hjälper oss med vår utveckling och Extrahuset affärsnätverk med duktiga hantverkare som gör stor skillnad för oss. Tack vare förankrade relationer, stort engagemang, stora insatser och en tydlig plan har Extrahuset kunnat guida sig framåt när många andra haft stora problem. Under exceptionella omständigheter som extrema prisökningar, materialbrist och en värld i kaos har Extrahuset utvecklas starkt. 

Några reflektioner från året som ger energi:

  • Omsättningsökningar på 500% under de senaste två åren. Det kräver mod, styrka och framförallt stora uppoffringar och insatser från teamet. Det ger också viktiga signaler på att Extrahuset tar bra beslut.
  • Under 2022 kommer Extrahuset bli ett ännu tydligare första val för nyckelfärdiga Attefallshus, men också Fritidshus och Fjällstugor. Vi gör många rätt men inte allt rätt, och lyckas inte varje gång, det är frustrerande men också mänskligt. Vi uppskattar förståelsen och tålamodet som våra kunder och samarbetspartners visar oss. 
  • Vi gör sällan samma misstag två gånger och vi brinner för att hitta rätt och bättre lösningar. Det är goda egenskaper, genom misstagen lär vi oss och förbättrar både organisationen och bolaget.
  • Vi är väldigt digitala och i princip papperslösa, detta i en kombination av att vi brinner för det fysiska mötet. Det är alltid viktigast och det är där vi gör skillnad. Mänsklighet har aldrig varit viktigare, och det är roligare samt mer givande.
  • Plattformen för fortsatt utveckling är på plats. Vi har en mycket starkare organisation, en bättre ekonomi. Vi är rustade för att kunna ge ännu bättre kundupplevelser. 
  • Vi bygger hus, men erbjuder kundlösningar och upplevelser. 

Slutligen vill jag därmed tacka Extrahuset personal som gör stordåd varje dag. Pressen och utmaningarna under 2021 har varit extrema. Som VD kunde jag inte varit stoltare över laginsatserna vi lyckats med i år. 

Team Extrahuset önskar er ett underbart avslut på 2021, ta hand om era nära & kära!

Med vänliga hälsningar,
Fredrik Andreasson VD Extrahuset

ANDRA INLÄGG

januari 14, 2022

Vart har vi levererat hus?

https://youtu.be/TgsfariERS4Sedan vi grundades 2015 har vi levererat nyckelfärdiga hus över hela Sverige. Dessa hus...

januari 3, 2022

3 nya visningshus i Stockholm

Som ni kanske redan vet så jobbar vi med ett ambassadörsskap där vi får möjligheten att visa upp våra kunders hus...

december 21, 2021

Häng med in i husproduktione...

https://youtu.be/0YfDv3reKbE Under december månad har produktionen varit i fullfart för att få ut årets största...