23 december, 2021

Summering av 2021 – VD har ordet

Vad är viktigast? Det är tydligt att mänsklighet, anpassningsbarhet, vänskap och relationer är av störst betydelse. 2021 har varit ett extremt år för mänskligheten, för många företag och även för byggbranschen. Under tuffa omständigheter är vi tacksamma. Nära och kära har klarat sig bra, vi har haft tur. 

Extrahuset skapades på värderingar, vi vill göra skillnad i en annars hård och kall industri. Vi tror det har hjälpt oss på många plan under sista två åren. För oss är det avgörande att ta Ansvar och att vara Anpassningsbara. Alla beslut och all utveckling sker baserat på värderingarna och visionen om att bli Kundens förstahandsval för småhus. 

Mänsklighet och relationer är högt värderat. Allt handlar om att skapa bästa möjliga förutsättningar för både kunder samt personal. Att skapa förutsättningar för att lyckas förverkliga idéer och att utvecklas både som bolag och människor. 

Under 2021 har vi haft stor nytta och hjälp utav två viktiga relationer för Extrahuset. Dels handlar det om våra ambassadörer i form av alla tidigare kunder som hjälper oss med vår utveckling och Extrahuset affärsnätverk med duktiga hantverkare som gör stor skillnad för oss. Tack vare förankrade relationer, stort engagemang, stora insatser och en tydlig plan har Extrahuset kunnat guida sig framåt när många andra haft stora problem. Under exceptionella omständigheter som extrema prisökningar, materialbrist och en värld i kaos har Extrahuset utvecklas starkt. 

Några reflektioner från året som ger energi:

  • Omsättningsökningar på 500% under de senaste två åren. Det kräver mod, styrka och framförallt stora uppoffringar och insatser från teamet. Det ger också viktiga signaler på att Extrahuset tar bra beslut.
  • Under 2022 kommer Extrahuset bli ett ännu tydligare första val för nyckelfärdiga Attefallshus, men också Fritidshus och Fjällstugor. Vi gör många rätt men inte allt rätt, och lyckas inte varje gång, det är frustrerande men också mänskligt. Vi uppskattar förståelsen och tålamodet som våra kunder och samarbetspartners visar oss. 
  • Vi gör sällan samma misstag två gånger och vi brinner för att hitta rätt och bättre lösningar. Det är goda egenskaper, genom misstagen lär vi oss och förbättrar både organisationen och bolaget.
  • Vi är väldigt digitala och i princip papperslösa, detta i en kombination av att vi brinner för det fysiska mötet. Det är alltid viktigast och det är där vi gör skillnad. Mänsklighet har aldrig varit viktigare, och det är roligare samt mer givande.
  • Plattformen för fortsatt utveckling är på plats. Vi har en mycket starkare organisation, en bättre ekonomi. Vi är rustade för att kunna ge ännu bättre kundupplevelser. 
  • Vi bygger hus, men erbjuder kundlösningar och upplevelser. 

Slutligen vill jag därmed tacka Extrahuset personal som gör stordåd varje dag. Pressen och utmaningarna under 2021 har varit extrema. Som VD kunde jag inte varit stoltare över laginsatserna vi lyckats med i år. 

Team Extrahuset önskar er ett underbart avslut på 2021, ta hand om era nära & kära!

Med vänliga hälsningar,
Fredrik Andreasson VD Extrahuset

ANDRA INLÄGG

mars 24, 2023

10 april visning i Falkenberg...

Nu öppnar vi upp dörrarna för vårt populära visningshus i Falkenberg. Vi visar upp vårt attefallshus Mälaren 30...

mars 20, 2023

Visning i Tyresö, Stockholm ...

Nu är det dags för oss att ännu en gång öppna upp dörrarna till vår extremt populära visningshus i Tyresö! Vi...

mars 13, 2023

Visningshelg i Löderup 25 ma...

Går du i planerna att skaffa Attefallshus? Då ska du inte missa denna visningshelg. Nu genomför vi husvisning i...