• skicross
Starkt samarbete

Svenska Skicross-landslaget

Stolt Partner

Vi är väldigt glada för att Svenska Skicross Landslaget valt att samarbeta med oss. En modern, spännande, nytänkande och snabbt växande sport där Sverige är en toppnation.

Skicross landslaget är förebilder och inspiration för hur Extrahuset tänker och jobbar. Ambitionsnivån är sammansvetsad, vi ska stå högst upp på pallen. Dit kommer vi tillsammans med Skicross landslaget genom hårt arbete, nytänkande och ständiga förbättringar.

 

Medaljer och Fjällstugor

Extrahuset skapar förutsättningar för Svenska Skicross Landslaget att lyckas med sina drömmar, vilket vi är väldigt stolta över.

Skicross landslaget ger väldigt mycket tillbaka. Dessa atleter som nästan varje dag i sitt liv har levt i fjällen och skaffat sig ovärderlig kunskap om miljön och inte mist testat väldigt många olika boende former. Denna kunskap kommer vara med och skapa moderna, nytänkande och spännande Fjällstugor från Extrahuset.

Följ vårt samarbete och utveckling via vår Facebook sida. Anmäl ditt intresse till info@extrahuset.se.

En investering i Extrahuset gör dig som kund delaktig i Svenska Skicross Landslagets framgångar. 

 

Skicross

Skicross är sporten som höjer pulsen rejält både för den som åker och de som tittar på. Ett åk är actionfyllt från start till mål, med en bana innehållandes snäva velodromkurvor, hopp i olika storlekar, utmanande terrängvågor och inte minst – motståndare. Gör du ett enda misstag riskerar du att bli antingen omkörd eller nerkörd. Jakten på kickar, adrenalin och nya utmaningar har gjort att sporten vuxit och lockat fler åkare och en bredare publik. Sporten har till och med liknats med både med hårdrock och F1.

Åkarna kör i heat om fyra där de två första åkarna över mållinjen går vidare till nästa heat. Under en tävling börjar åkarna med ett kvalåk där man åker ensam mot klockan. De 32 snabbaste åkarna kvalar sig vidare till åttondelsfinal, för att sedan klättra genom kvartsfinal, semifinal, B- och A-final. Utrustningen som används är carving-skidor (samma som används i storslalom) och raka stavar. Hjälm, skidglasögon och ryggskydd krävs, eftersom risken för att krocka med andra åkare är stor.

 

Skicross

Kontakt

Kontakta oss om du vill veta mer

    Läs villkor