Om extrahuset

Små hus stora möjligheter

Extrahuset föddes ur viljan att utmana byggbranschens normer och ge kunden kontroll. Vi jobbar hårt för att ge våra kunder en trygg och personlig upplevelse samt ett hus som håller för generationer. Vi vill att ett hem ska vara personligt och anpassat efter kundens unika behov och önskemål. Hos oss får du möjlighet att skräddarsy ditt drömhus tillsammans med våra experter och arkitekter, från idé till färdigt hem. Vi är övertygade om att även små hus kan ge stora möjligheter när de är anpassade efter just dina behov.

EXTRAHUSETS VÄRDEORD:

  • KOMPETENS
  • KVALITÉ
  • ANSVAR
  • TYDLIGHET
  • NÄRHET
  • PERSONLIGT
Attefallshus under kvällen i Höllviken

Från starten 2015 till idag – se hur Extrahuset har utvecklats

Starten 2015

Extrahuset grundades

År 2015 grundades Extrahuset av entreprenören Fredrik Andreasson, som har erfarenhet inom bygg, design, försäljning och internationell handel. Bolaget startades precis när reformen av attefallshus trädde i kraft, och man såg en potential i produkten samt möjligheten att förbättra branschen genom att vara en ärlig och ansvarsfull hustillverkare. Bolaget hade som mål att skapa en branschstandard genom att vara ansvarsfulla, anpassningsbara, vänliga och rättvisa leverantörer, samt att bygga långvariga relationer med kunder och kollegor även efter leverans.

Attefallshus Bohuslän 25 kvm
Bohuslän 25 – vår första husmodell

2015 – Första husleveransen

Första Extrahuset

I början levererade Extrahuset enklare husmodeller, såsom attefallshuset Bohuslän på 25 kvm, vilket även var vår första husmodell och första leverans. Genom ett nära samarbete med våra arkitekter hittade vi smarta lösningar för att utnyttja små ytor optimalt, och skapade exempelvis vår smarta trapplösning med förvaring och andra funktioner i attefallshusen – som idag pryder hundratals attefallshus runt om i Sverige. ”Små hus, stora möjligheter” var ledorden för skapandet av Extrahusets hus.

Attefallshus under kvällen i Höllviken
Orust 30 lanserades under 2020

2020 – 30 kvm lanseras

Genombrott och nya ägare kliver in för att öka expansionstakten

De efterlängtade nyheterna att attefallshus nu kan byggas upp till 30 kvm var äntligen här. Dessutom hade vi förberett oss med nya modeller och planlösningar där Orust 30 med takkupa blev en megasuccé. Under detta år tog vi även in nya ägare i form av två investmentbolag som gick in för att öka vår expansionstakt och vi tog med detta marknadsandelar på attefallshus-marknaden.

Nyckelfärdig husleverans

2022 – Husleveranser

Flera husleveranser varje vecka

Vi genomför idag flera husleveranser varje vecka, från attefallshus till funktionella fjällstugor och fritidshus. Alla våra Extrahus är unika och anpassas efter kundens önskemål på design, funktion och planlösning. Vi levererar hus över hela Sverige – från den sydligaste udden till den nordligaste punkten av landet. Vi är stolta över att vara en hustillverkare för hela Sverige och har på detta sätt levererat hundratals unika och skräddarsydda småhus.

Attefallshus trä
Falsterbo 30 #850 Bua

2023 – Ambassadörprogram

Lokala visningar över hela Sverige

Vi har sedan starten 2015 byggt upp ett ambassadörsprogram med våra tidigare kunder. Syftet var att bibehålla en nära och långvarig relation med dem samtidigt som vi ville erbjuda potentiella kunder en chans att uppleva kvaliteten och möjligheterna med våra extrahus på nära håll, oavsett var de bor i landet. Med hundratals levererade hus runt om i landet kan vi idag stolt presentera att vi nästan alltid kan erbjuda en lokal visning, oavsett var i landet du befinner dig.

Personalen i fabrik
Personalen på besök hos produktionen

Idag – PartnerÄGT Bolag

Personalen kliver in som ägare

Senaste nyheten hos Extrahuset är att personalen har valt att kliva in och köpa ut befintliga ägare för att bli ett personalägt bolag som satsar på att ta ytterligare steg i sin företagsutveckling. En otrolig stolthet för hela bolaget att människorna på insidan av bolaget vågar satsa på grund av insynen i enligt oss en av Svenska marknadens bästa hus samt kundupplevelser – faktum är att många av våra kunder också tycker det.

Kontakta oss

Vad kan vi hjälpa dig med?

    * Obligatoriska fält