Frågor & Svar

Vi förklarar alla fördelar och rutiner kring våra erbjudanden på olika håll här på vår hemsida. Alternativ, priser, tekniska detaljer och allt annat som berör din husbeställning. Men för säkerhets skull har vi samlat ett antal frågeställningar på ett och samma ställe.

Kan jag få huset anpassat som jag vill ha det?

Våra arkitekter har skapat några olika optimala husmodeller där våra ledord är, anpassningsbara, funktionella och prisvärda. Ni kan också via oss skapa en helt unik modell och inredning, det är få önskningar som vi inte kan lösa och leverera. Men utmana oss gärna med Era idéer. Våra arkitekter och ingenjörer kommer utvärdera möjligheterna.

Vad menar ni med förenklad process?

Våra designers och ingenjörer har lagt stor vikt i utveckling och urvalsfasen för att hitta optimala lösning för småytor. Allt från design, planritningar och materialval är genomtänkt och förberett för att ni ska få en smidig, stressfri och trevlig upplevelse.

Vad behöver jag göra själv?

Det är ert val. Ni väljer själva hur mycket ni önskar deltaga i alla processer. Extrahuset vill säkerställa att ni får den optimala lösning efter Era önskningar. Vi hjälper gärna till med allt från husets utveckling, kontakt med kommun, säkerställande utav markberedning och anslutningar. Vi har ett nätverk med starka och utvalda partners som skapar access och trygghet runt landet.

Kan jag välja att köpa ett icke komplett hus?

För några utav Er är det bästa lösningen och funkar bra för oss. Husen är byggda och förbereda för att lägga till till kök och badrum men det är tillval.

Vad ingår i priset?

Ert nyckelfärdiga hus inrett enligt de specifikationer ni beställde. Ni kan alltså få ett nyckelfärdigt, kund anpassat, åretruntboende hus, komplett och redo att användas.

Vad tillkommer?

Följande tillkommer när ni skall bygga ett attefallshus och varierar i pris beroende på yttre faktorer.
Nedan är snittpriser för övriga kostnader:

Ansökan till din kommun: 5 000 kr – 10 000 kr
Frakt/kranlyft: 30 000 kr – 60 000 kr
Markarbete: 80 000 kr – 130 000 kr
Installation av el, vatten och avlopp, inkl mätningar: 15 000 – 25.000 kr

För enkelhetens skulle. Utgå från ett snittvärde på ca 170 000 kr. Vi har bra priser via våra partners. Rådfråga med oss.

Finansiering & Betalning

Er privata bank har förmodligen den bästa lösning för Er. Rådfråga gärna med oss.
Ett litet tips är att Attefallshus är perfekta för uthyrning. Ni har kostnader på mellan 500-1000kr/mån och kan ha intäkter på mellan 5000-10000kr/mån.
Betalning är uppdelat i tre faser. Vid signering (handpenning 35%), vid leverans (60%) och godkännande (5%). Kund behöver kunna uppvisa bankgaranti.

Vilken standard har huset och material.

Extrahuset hus byggs enligt Svensk och Europa standard med högkvalitativa material, vilket bekräftas med kvalitetsintyg och en omfattande garantiperiod. Materialval är från kända varumärken. Vi har spenderat mycket tid i urvalsprocessen för att säkerställa att ni får högsta möjliga kvalité till ett bra pris. Husen är anpassade till de högt ställda kraven från nordbor och nordisk natur.

Är husen anpassade för året runt boende?

Ja, husens design och materialval är anpassade för nordsikt klimat.

Var tillverkas husen?

Våra fabriker finns utanför Riga, Lettland + Tallinn, Estland. Vår affärspartner har i många år med stor skicklighet utvecklat en smart byggprocess där allt färdigställs inomhus i trevlig och säker miljö. Kombinationen utav smart produktion, specialiserade hantverkare och tillgång till nordens bästa byggvaror till tacksamma pris skapar unika möjligheter som ni kan ta del utav. Vår Partner har över 15 års erfarenhet utav den nordiska marknadens. Design, materialval och kravbild är anpassat efter svenska & nordiska kunder.

Vad är leveranstiden?

Beroende på typ av hus och materialval tar det ca 3-4 månader från order till färdig leverans. Trycket i produktion är stort men vid speciella tillfällen/tider kan vi påskynda leveranstiden. Leverans datum bestämmer vi ihop så att ni kan planera på bästa sett.

Leverans begränsningar?

Vi levererar i hela Sverige via våra partnerskap. Det finns begränsningar men det är relaterat till svåråtkomliga platser för kranbil. Det finns lösningar på det mesta. Så rådfråga gärna med oss om ni befinner på en Ö eller liknande.

Vilka står bakom husen?

Extrahuset Sweden AB drivs och startades utav ett antal svenska entreprenörer med bakgrund inom Bygg, Design, Försäljning och internationell handel. Extrahuset är ett nytt bolag med stor rutin av produktion, design som får trygghet via starka partnerskap.

Vi drivs hårt av att skapa möjligheter och tillfredsställelse till våra kunder. Ni ska känna Er trygga med att Ert hus är optimerat för Era behov och Era önskningar. När man handlar via Extrahuset får man fullservice och bästa pris/produkt erbjudandet.

Vad innebär bygglovsfritt?

NI kan uppföra ett hus på 15 och ett hus på 25 kvadratmeter hus på din tomt utan bygglov. Begränsningen är att du måste ha 4,5 meter till tomtgränsen eller ett skriftligt tillstånd från grannen. Du får heller inte bygga utan dispens där strandskydd råder.
Friggebodar på 15 kvm får vara 3 m höga totalt. Attefallshus på 25 kvm får vara 4 m höga, vilket möjliggör sovloft.

Berätta lite kort om Attefallshus?

Sommaren 2014 tog Sveriges riksdag beslut om att tillåta komplementhus på upp till 25 kvadratmeter utan bygglov.
Ett krav för att få bygga ett komplementbostadshus är att det finns en huvudbyggnad på tomten.
Bygget av ett komplementbostadshus måste anmälas till kommunen, även om det inte krävs något bygglov.
Byggnaden får användas som till exempel permanentbostadshus, garage, förråd eller gäststuga.
Husen kan uppföras med kök, badrum och åretruntstandard. Arean får maximalt uppgå till 25 kvadratmeter och den högsta nockhöjden är satt till 4 meter. Husen får byggas 4,5 meter från tomtgräns – närmare än så krävs tillstånd från grannen.