Frågor & Svar

Här har vi samlat vanliga frågor som vi får om våra attefallshus.

Våra arkitekter har skapat några olika optimala husmodeller där våra ledord är, anpassningsbara, funktionella och prisvärda. Du kan också via oss skapa en helt unik modell och inredning, det är få önskningar som vi inte kan lösa och leverera. Utmana oss gärna med dina idéer med egna skisser på attefallshus. Våra arkitekter och ingenjörer kommer utvärdera möjligheterna.

Det är ditt val. Du väljer själv hur mycket du önskar delta i alla processer. Extrahuset vill säkerställa att du får den optimala lösning efter dina önskningar. Vi hjälper gärna till med allt från husets utveckling, kontakt med kommun, säkerställande utav markberedning och anslutningar. Vi har ett nätverk med starka och utvalda partners som skapar access och trygghet. Extrahuset erbjuder 100% nyckelfärdiga hus med totalentreprenad till fastpris. Principen är Ett kontrakt, Ett pris och En kontaktyta via Extrahuset. 

Vi har visningshus i hela Sverige ute hos våra kunder. Är du intresserad av att boka en visning? Klicka här för att kolla in våra visningshus!

Priset som presenteras på vår hemsida är ett 100% nyckelfärdigt huspaket med komplett kök och badrum. Efter intresseanmälan får du fylla i vår husbyggare där du kan välja mellan både standardiserade tillval och mer exklusiva tillval. Efter du fyllt i den får du ett mer rättvist pris på vad ditt attefallshus kommer kosta utefter de tillval du önskar.

Följande tillkommer när du skall bygga ett attefallshus och det varierar i pris beroende på yttre faktorer som exempelvis svårigheter med kranlyft och markarbete.

Ni kan utgå från nedan kostnader till er kalkyl, utöver huset:

 • Ansökan till din kommun: 5 000 kr – 10 000 kr (normalt men ni några kommuner mer)
 • Frakt/kranlyft: 40 000 kr – 70 000 kr
 • Markarbete: 90 000 kr – 140 000 kr
 • Installation av el, vatten och avlopp, inkl mätningar: 20 000 – 30.000 kr

För enkelhetens skull, utgå från ett snittvärde på ca 200 000 kr. Vi har bra priser via våra partners och du kan alltid rådfråga oss.

Din privata bank har förmodligen den bästa lösning för dig, men du är välkommen att rådfråga oss.

Tips! Attefallshus är perfekta för uthyrning. Med ett attefallshus har du kostnader på ca 1.500 kr/mån och kan ha intäkter på mellan 5.000-12.000 kr/mån om du hyr ut ditt attafallshus.  Här kan du läsa mer om uthyrning av attefallshus.

Betalningen är uppdelat i tre faser:
Vid STARTBESKED (handpenning 35%), EFTER leverans (55% inom 3 dagar efter leverans) och vid godkänd leverans (10%).

VIKTIGT FÖR DIG SOM KUND.

 1. Du ska INTE betala något innan godkänt startbesked från kommun.
 2. Du ska inte behöva betala mer än max 40-50%, innan huset är på plats.

Extrahuset hus byggs enligt svensk och europa-standard med högkvalitativa material, vilket bekräftas med kvalitetsintyg och en omfattande garantiperiod. Materialval är från kända varumärken. Vi har spenderat mycket tid i urvalsprocessen för att säkerställa att du får högsta möjliga kvalité till ett bra pris. Husen är anpassade till de högt ställda kraven från nordbor och nordisk natur.

Ja, husens design och materialval är anpassade för nordiskt klimat.

Våra fabriker finns utanför Riga, Lettland. Vår affärspartner har i många år med stor skicklighet utvecklat en smart byggprocess där allt färdigställs inomhus i trevlig och säker miljö. Kombinationen med smart produktion, specialiserade hantverkare och tillgång till nordens bästa byggvaror till tacksamma pris skapar unika möjligheter som du kan ta del utav. Vår partner har över 17 års erfarenhet utav den nordiska marknaden. Design, materialval och kravbild är anpassat efter svenska & nordiska kunder.

Räkna med 6-8 månader genom den fulla processen. Processen ser ut såhär:
Första delen i processen är att skapa ditt hus tillsammans med våra arkitekter och säljare, under den här processen så gör vi också ett tomt-besök samt tar fram ett avtal på ditt unika hus skapat efter dina krav och förväntningar på design, tillval samt planlösning. Efter signat avtal ser andra och den avslutande processen ut såhär:

 • 6-8 veckor behandling hos kommun för att få startbesked. 
 • 25 veckor i husproduktion hos fabrik samt leverans hem till dig. 
 • 6-8 veckor för att få slutbesked och flytta in.

Vi levererar i hela Sverige via våra partnerskap. Det finns begränsningar men det är relaterat till svåråtkomliga platser för kranbil. Det finns lösningar på det mesta. Så rådfråga gärna med oss om du befinner på en ö eller liknande som kan vara svåråtkomlig.

Extrahuset Sweden AB drivs och startades utav ett antal svenska entreprenörer med bakgrund inom bygg, design, försäljning och internationell handel. Extrahuset är ett bolag med stor rutin av produktion, design som får trygghet via starka partnerskap.

Vi drivs hårt av att skapa möjligheter och tillfredsställelse till våra kunder. Du ska känna dig trygg med att ditt hus är optimerat för just ditt behov och dina önskningar. När man handlar via Extrahuset får man fullservice och bästa pris- och produkterbjudandet.

Du kan uppföra ett hus på 15 kvm och ett attefallshus på 30 kvadratmeter på din tomt utan bygglov. Begränsningen är att du måste ha 4,5 meter till tomtgränsen eller ett skriftligt tillstånd från grannen. Du får inte bygga utan dispens där strandskydd råder.

Friggebodar på 15 kvm får vara 3 m höga. Attefallshus på 30 kvm får vara 4 m höga, vilket möjliggör sovloft.

Dock bör man tänka på att processen med bygganmälan dokumentation till kommun är inprincip lika tuff som med en bygglovsprocess därför rekommenderar vi att ta hjälp av våra experter med dessa frågor.

Ja, det kan man! Priset kan skilja sig väldigt mycket beroende på storlek av huset, puts av fasad kan kosta över 2500kr per kvadratmeter och görs på plats efter leverans.

 • Ett krav för att få bygga ett komplementbostadshus är att det finns en huvudbyggnad på tomten.
 • Bygget av ett komplementbostadshus måste anmälas till kommunen, även om det inte krävs något bygglov.
 • Byggnaden får användas som till exempel permanentbostadshus, garage, förråd eller gäststuga.
 • Husen kan uppföras med kök, badrum och åretruntstandard.
 • Arean får maximalt uppgå till 30 kvadratmeter och den högsta nockhöjden är satt till 4 meter.
 • Husen får byggas 4,5 meter från tomtgräns – närmare än så krävs tillstånd från grannen.
[contact-form-7 id="4116" title="Kontaktformulär 1"]
Fick du inte svar på din fråga?

Kontakta oss nedan

  Läs villkor