Frågor & Svar

Här har vi samlat vanliga frågor som vi får om våra attefallshus.

Våra arkitekter har skapat några olika optimala husmodeller där våra ledord är, anpassningsbara, funktionella och prisvärda. Du kan också via oss skapa en helt unik modell och inredning, det är få önskningar som vi inte kan lösa och leverera. Utmana oss gärna med dina idéer med egna skisser på attefallshus. Våra arkitekter och ingenjörer kommer utvärdera möjligheterna.

Det är ditt val. Du väljer själv hur mycket du önskar delta i alla processer. Extrahuset vill säkerställa att du får den optimala lösning efter dina önskningar. Vi hjälper gärna till med allt från husets utveckling, kontakt med kommun, säkerställande utav markberedning och anslutningar. Vi har ett nätverk med starka och utvalda partners som skapar access och trygghet. Extrahuset erbjuder 100% nyckelfärdiga hus med totalentreprenad till fastpris. Principen är Ett kontrakt, Ett pris och En kontaktyra via Extrahuset. 

Ja, skriv till oss och förklara vad ni söker.

Ditt nyckelfärdiga hus är inrett enligt de specifikationer du beställde. Du kan alltså få ett nyckelfärdigt, kundanpassat, åretruntboende hus, komplett och redo att användas för ett fast pris.

Följande tillkommer när du skall bygga ett attefallshus och det varierar i pris beroende på yttre faktorer.

Ni kan utgå från nedan kostnader till er kalkyl, utöver huset:

 • Ansökan till din kommun: 5 000 kr – 10 000 kr (normalt men ni några kommuner mer)
 • Frakt/kranlyft: 30 000 kr – 60 000 kr
 • Markarbete: 80 000 kr – 130 000 kr
 • Installation av el, vatten och avlopp, inkl mätningar: 15 000 – 25.000 kr

För enkelhetens skull, utgå från ett snittvärde på ca 170 000 kr. Vi har bra priser via våra partners och du kan alltid rådfråga oss.

Din privata bank har förmodligen den bästa lösning för dig, men du är välkommen att rådfråga oss.
Tips! Attefallshus är perfekta för uthyrning. Med ett attefallshus har du kostnader på ca 1.500 kr/mån och kan ha intäkter på mellan 5.000-12.000 kr/mån om du hyr ut ditt attafallshus.  Här kan du läsa mer om uthyrning av attefallshus.

Betalningen är uppdelat i tre faser:
Vid STARTBESKED (handpenning 35%), EFTER leverans (55% inom 3 dagar efter leverans) och vid godkänd leverans (10%).

VIKTIGT FÖR DIG SOM KUND.

 1. Du ska INTE betala något innan godkänt startbesked från kommun.
 2. Du ska inte behöva betala mer än max 40-50%, innan huset är på plats.

Extrahuset hus byggs enligt svensk och europa-standard med högkvalitativa material, vilket bekräftas med kvalitetsintyg och en omfattande garantiperiod. Materialval är från kända varumärken. Vi har spenderat mycket tid i urvalsprocessen för att säkerställa att du får högsta möjliga kvalité till ett bra pris. Husen är anpassade till de högt ställda kraven från nordbor och nordisk natur.

Ja, husens design och materialval är anpassade för nordiskt klimat.

Våra fabriker finns utanför Riga, Lettland. Vår affärspartner har i många år med stor skicklighet utvecklat en smart byggprocess där allt färdigställs inomhus i trevlig och säker miljö. Kombinationen med smart produktion, specialiserade hantverkare och tillgång till nordens bästa byggvaror till tacksamma pris skapar unika möjligheter som du kan ta del utav. Vår partner har över 17 års erfarenhet utav den nordiska marknaden. Design, materialval och kravbild är anpassat efter svenska & nordiska kunder.

Beroende på typ av hus och materialval tar det ca 4-5 månader från order till färdig leverans. Trycket i produktion är stort men vid speciella tillfällen kan vi påskynda leveranstiden. Leveransdatum bestämmer vi ihop så att du kan planera på bästa sett. Tänk på att det tar tid att bygga ett kvalitetshus, låt processen ha sin tid.

Vi levererar i hela Sverige via våra partnerskap. Det finns begränsningar men det är relaterat till svåråtkomliga platser för kranbil. Det finns lösningar på det mesta. Så rådfråga gärna med oss om du befinner på en ö eller liknande som kan vara svåråtkomlig.

Extrahuset Sweden AB drivs och startades utav ett antal svenska entreprenörer med bakgrund inom bygg, design, försäljning och internationell handel. Extrahuset är ett bolag med stor rutin av produktion, design som får trygghet via starka partnerskap.

Vi drivs hårt av att skapa möjligheter och tillfredsställelse till våra kunder. Du ska känna dig trygg med att ditt hus är optimerat för just ditt behov och dina önskningar. När man handlar via Extrahuset får man fullservice och bästa pris- och produkterbjudandet.

Du kan uppföra ett hus på 15 kvm och ett attefallshus på 25 kvadratmeter på din tomt utan bygglov. Begränsningen är att du måste ha 4,5 meter till tomtgränsen eller ett skriftligt tillstånd från grannen. Du får inte bygga utan dispens där strandskydd råder.
Friggebodar på 15 kvm får vara 3 m höga. Attefallshus på 25 kvm får vara 4 m höga, vilket möjliggör sovloft.

 • Sommaren 2014 tog Sveriges riksdag beslut om att tillåta komplementhus på upp till 25 kvadratmeter utan bygglov.
 • Ett krav för att få bygga ett komplementbostadshus är att det finns en huvudbyggnad på tomten.
 • Bygget av ett komplementbostadshus måste anmälas till kommunen, även om det inte krävs något bygglov.
 • Byggnaden får användas som till exempel permanentbostadshus, garage, förråd eller gäststuga.
 • Husen kan uppföras med kök, badrum och åretruntstandard.
 • Arean får maximalt uppgå till 25 kvadratmeter och den högsta nockhöjden är satt till 4 meter.
 • Husen får byggas 4,5 meter från tomtgräns – närmare än så krävs tillstånd från grannen.
Fick du inte svar på din fråga?

Kontakt oss nedan

  Läs villkor