Vilka sätt kan man bygga attefallshus på?

Trots att vi på Extrahuset bara använder oss av det nyckelfärdiga sättet att bygga attefallshus på, så är vi inte alltid rätt för våra kunder. Man pratar generellt om tre olika metoder när det kommer till köpa/bygga attefallshus. Nyckelfärdigt, byggsats samt attefallshus med lösvirke. I denna artikeln kommer vi gå igenom alla tre metoder samt deras fördelar och nackdelar.

Nyckelfärdig leverans av ett attefallshus

Bygga nyckelfärdigt attefallshus

När du överväger att skaffa ett attefallshus kan den mest bekväma metoden vara att välja ett nyckelfärdigt alternativ. Men vad innebär det egentligen?

Ett nyckelfärdigt attefallshus är, som namnet antyder, redo att användas så snart det placeras på din tomt. Dessa hus tillverkas i fabriker under kontrollerade förhållanden, vilket garanterar en hög kvalitetsstandard. När tillverkningen är klar transporteras huset till din tomt och installeras på en förberedd grund, ofta en enklare sådan som en plintgrund.

Fördelarna med ett nyckelfärdigt attefallshus

Nackdelar med ett nyckelfärdigt attefallshus

Men för den som vill ha ett enkelt, snabbt och bekymmersfritt sätt att köpa ett attefallshus är ett nyckelfärdigt attefallshus ett utmärkt val.

Bygga attefallshus med byggsats

För de som är händiga och vill sätta sin egen prägel på sitt attefallshus, men som inte vill starta byggprocessen helt från grunden, erbjuder byggsatser ett utmärkt alternativ. Men vad innebär det att bygga ett attefallshus med en byggsats?

En byggsats för ett attefallshus innehåller de nödvändiga materialen och oftast delvis förmonterade komponenter som behövs för att uppföra huset. Det kan exempelvis handla om färdiga väggelement, takdelar och ibland även fönster och dörrar.

Fördelar med att bygga attefallshus med byggsats

Nackdelar med att bygga attefallshus med byggsats

Medan byggsatser gör byggprocessen mer tillgänglig för dig, kräver det fortfarande en viss nivå av kunskap och skicklighet. För den som inte är bekväm med byggande kan det vara en bra idé att överväga att anlita professionella för vissa delar av uppförandet eller att kolla på ett nyckelfärdigt alternativ. Om du ändå känner att byggsats är rätt dig rekommenderar vi att ha med någon kunnig i projektledning av upphandlingar av anlitade hantverkare. För annars är det lätt att kostnaden springer iväg och budgeten spricker likt tv-program så som husdrömmar.

Attefallshus med lösvirke

För den verkligt händige eller den som önskar en helt unik design, är attefallshus byggda med lösvirke det ultimata valet. Detta innebär att man bygger huset från grunden med individuella byggmaterial, snarare än färdiga byggsatser. Denna metod erbjuder oändliga möjligheter, men kräver också ett djupare engagemang i byggprocessen.

Fördelar med att bygga attefallshus i lösvirke

Nackdelar med att bygga attefallshus i lösvirke

Att bygga ett attefallshus med lösvirke kan vara både en belönande och utmanande upplevelse. Det erbjuder en möjlighet att skapa något helt unikt, men kommer också med sina egna uppsättning av utmaningar.

Vilket sätt ska man bygga attefallshus på?

Ett genomtänkt beslut baserat på både fördelar och nackdelar kommer att leda till bäst resultat. Varje specifik person och familj har sina egna kunskaper, kontakter och tomter att spegla sitt beslut på. Många av våra kunder till Extrahuset väljer den nyckelfärdiga varianten på grund av att de vill att vi tar hand om hela processen samt att de inte har tid att bygga själv eller projektleda bygget. Medan andra som väljer byggsats eller attefallshus med lösvirke kan ha blivit tvungna att välja det på grund av att deras tomt är svår att leverera till eller har gjort ett aktivt val själv på grund av att de har hantverksmässiga kunskaper själv eller kontakter i sin närhet.

Kontakta oss

Vad kan vi hjälpa dig med?

    * Obligatoriska fält