FÖrsta dialogen

Ditt första möte med Extrahuset

Efter att du har tagit kontakt med oss via vår hemsida kommer en av våra representanter att nå dig via telefon eller e-post, eftersom vår främsta ambition är att förstå dina initiala tankar och önskemål kring användningen av ditt Extrahus. Oavsett om det är ett attefallshus, fritidshus eller en fjällstuga du drömmer om, har Extrahuset möjligheten att erbjuda ett hus som passar dig och dina behov.

Kundens process med Extrahuset

Kundprocessen med Extrahuset

Val av husmodell

På vår hemsida kan ni utforska våra befintliga husmodeller och inspireras av hur andra kunder har anpassat sina hem, vilket kan erbjuda en bra startpunkt för att hitta det som passar just er. Tack vare vår erfarenhet av att leverera hundratals småhus har vi skapat lösningar som uppskattas för sin smarta funktionalitet och eleganta design, vilka tilltalar en mängd olika stilar och behov. Vi är dock alltid beredda att modifiera och skräddarsy dessa lösningar för att de ska uppfylla era unika önskemål gällande funktion, design och planlösning. Att förverkliga era drömmar och visioner med vår expertis är viktigt för oss.

Komplementbyggnad eller komplementbostad?

Om du är intresserad av att köpa ett attefallshus, är det viktigt att du klargör om du planerar att använda det som en komplementbyggnad eller som ett komplementbostadshus. En komplementbyggnad avses vanligtvis vara till exempel en gäststuga, medan en komplementbostad är avsett att användas som en självständig bostad. Att tydliggöra detta redan från början är avgörande för att vi ska kunna erbjuda dig den bästa möjliga vägledningen. Du kan läsa mer om klassificeringen under vårt inlägg om; Vad styr klassificeringen av attefallshus?

Planlösningar

Du kanske hittar någon av våra befintliga husmodeller eller något ur våra kunders husmodeller som nästan är helt rätt och kan fungera som en utgångspunkt? Nästa steg är då att välja en planlösning som passar er, där ni kan låta er inspireras av våra redan utarbetade planlösningar och berätta för oss vilken ni föredrar mest. Därefter kommer er husrådgivare att föreslå några mer planlösningar som överensstämmer med den planlösning ni föreslagit samt era beskrivningar och önskemål. I ett senare skede i vår kundprocess finns det även möjlighet att, tillsammans med våra arkitekter, genomföra små justeringar så att allt blir precis som ni har önskat.

  Tomtanalys

  Under det första steget kommer vi även att diskutera husleveransen. Vi kommer att undersöka om det finns några svårigheter eller utmaningar med att leverera huset till er tomt och, om så är fallet, hur vi kan lösa det på bästa möjliga sätt.

  Tillvalskatalog samt prislista

  Efter vårt första möte kommer du att få tillgång till vår tillvalskatalog och prislista via e-post från din husrådgivare. Genom att fylla i dessa dokument lägger du grunden för att vi ska kunna ge en uppskattad budget för ditt projekt.

  Första mötet med Extrahuset – kortfattat

  • Val av husmodell – Finns det något som passar dig under våra hus eller färdiga hus.
  • Komplementbyggnad eller komplementbostad – Ska du köpa ett attefallshus är detta en viktig fråga att besvara för att underlätta processen.
  • Planlösningar – Välj en planlösning som passar dig efter funktion och användningsområde.
  • Tomtanalys – Vi kommer även under det första mötet diskutera husleveransen för att vara förberedda på eventuella utmaningar eller hinder med leveransen.
  • Tillvalskatalog samt prislista – Detta utgör grunden för att vi ska kunna ge en uppskattad budget för ditt husprojekt.

  Kontakta oss

  Vad kan vi hjälpa dig med?

   * Obligatoriska fält