Hemma hos familjen Johansson Bergqvist

Attefallshuset i Haverdal med den lyxiga vinkylen

I vårt första hemma hos reportage möter vi Familjen Johansson Bergqvist som fick sitt unika Extrahuset levererat till sitt sommarställe i Haverdal, Halmstad. Drömmen om att kunna ge nära och kära ett eget boende med god komfort blev verklighet under en solig dag i april 2020. 

Attefallshus Mälaren

För familjen Johansson Bergqvist från Stockholm, som inte var bosatt i Haverdal där attefallshuset skulle byggas, var det viktigt att hitta en husleverantör som kunde ta hand om hela processen, ”från ax till limpa”, som Catrine Johansson Bergqvist uttrycker det. Kontakten som först togs under 2019 skedde genom att de blev särskilt intresserade av en av Extrahusets modeller, Mälaren 25, som familjen tyckte passade in på deras tomt med hänsyn tagen till övriga byggnader.

Kort fakta om Extrahuset

 • Hustyp: Attefallshus
 • Modell: Kundanpassad Mälaren
 • Storlek: 25 kvm
 • Plats: Haverdal
 • Totalentreprenad: Ja, Extrahuset tog hand om hela entreprenaden!

Familjen Johansson Bergqvist visste att de ville ha ett attefallshus med sovloft för att kunna erbjuda ordentliga sovplatser. De betonade också att de lade stor tillit till att Extrahusets arkitekt skulle kunna utveckla den optimala planlösningen baserat på den husmodell och de önskemål de hade valt. Efter det första förslaget gjorde de väldigt få justeringar eftersom de kände sig nöjda med det förslaget de fått och ville påbörja processen att få huset innan sommarsäsongen.

Attefallshus vardagsrum

”Det huvudsakliga syftet med att bygga huset var att kunna erbjuda min mamma ett eget boende med god komfort. Hon tillbringar mycket tid tillsammans med vår familj under semestrar och långhelger och hon har tidigare bott i ett litet gästhus på tomten som saknar rinnande vatten och eget avlopp. Det kändes bra att kunna erbjuda henne ett finare hus. Vi ville också enkelt kunna ta emot vänner som kommer på besök och vill stanna några nätter”, berättar Catrine.

Det huvudsakliga syftet med att bygga huset var att kunna erbjuda min mamma ett eget boende med god komfort.

– Catrine Johansson Bergqvist

När det gäller materialval valde familjen Johansson Bergqvist att utgå från flera av standardlösningarna som presenterades av Extrahuset. Men några saker anpassades för att huset skulle passa med deras huvudbyggnad och befintliga gästhus. Ett exempel på detta var den liggande panelen invändigt.

Anpassningar av huset:

 • Sovloft för att maximera antalet sovplatser.
 • Bra ljusinsläpp med flera stora fönster samt balkongdörrar.
 • Liggande panel invändigt.
 • Komplett kök med vinkyl samt ett funktionellt badrum.

”Jag skulle nog säga att det känns väldigt luftigt och ljust, och att kvaliteten i detaljerna är hög. Valet att ha flera stora fönster och balkongdörrar känns helt rätt så här i efterhand. De ger huset ett vackert ljusinsläpp. Vidare är såklart den lilla vinkylen en rolig och lite lyxig detalj”, svarar Catrine på frågan om vad de är mest nöjda med och vilken deras favoritdetalj i deras attefallshus är.

Attefallshus vardagsrum

Något annat som Familjen Johansson Bergqvist är nöjda med är hur samarbetet har fungerat mellan Extrahuset och familjen. De betonar att Extrahuset verkligen tar ansvar för att leverera så att slutkunden ska bli nöjd. Under en byggprocess finns det alltid saker som kan gå fel, men familjen upplever att Extrahuset gjorde sitt yttersta för att hitta en bra lösning om något oväntat dök upp.

Attefallshus vardagsrum

”Leveransen var verkligen en uppvisning i professionalism och ett minne för livet. Så många olika moment som skulle klaffa, och det gick hur bra som helst. Efterarbetet blev lite fördröjt på grund av pandemin, men jag tycker verkligen att allt ändå gick över förväntan”, berättar Catrine.

Attefallshus kök
Attefallshus toalett

Har ni några tips till framtida kunder?

”Det är svårt att ge generella tips, men om man är en kund som prioriterar kvalitet, personlig service och stora möjligheter att skräddarsy sitt hus, så är Extrahuset verkligen ett bra val. Ett tips skulle kunna vara att inte drunkna i alla beslut om detaljer utan att välja ut vad som verkligen är viktigt för en. Dessutom bör man acceptera standardlösningarna gällande sådant som man inte tycker spelar någon större roll för slutresultatet. Här upplevde jag att Extrahuset var en mycket bra diskussionspartner,” säger Catrine.

Kontakta oss

Vad kan vi hjälpa dig med?

  * Obligatoriska fält