Hemma hos Helen & Anders

Kvadratsmarta lösningar i ett attefallshus

Följ med in i vårt attefallshus Orust 30, som visas upp av våra kunder Helen och Anders i Mölnlycke. Unika och smarta lösningar har anpassats i detta hus för att uppfylla kundens krav på design, funktionalitet och planlösning. För närvarande används huset av Helen och Anders för uthyrning via Airbnb, vilket genererar passiva inkomster varje månad. I följande artikel kommer vi att prata mer om smarta lösningar och fördelarna med ett attefallshus från Extrahuset.

Fördelarna med ett attefallshus är många och under det senaste året har även intresset för dessa små bostäder ökat avsevärt. Vi på Extrahuset är förtjusta i kvadratsmarta lösningar, och det är även våra kunder Helen och Anders i Mölnlycke. Enkelheten, friheten och möjligheten att inte äga fler prylar än vad man behöver, samt att på bästa möjliga sätt utnyttja ytan i en liten bostad, är några av de fördelar som lockar människor att välja ett attefallshus.

I videon går Helen och Anders igenom några av deras bästa lösningar, samt delar med sig av tips och idéer om compact living. Att tänka smart kring planlösning och inredning är nyckeln till att optimera utrymmet i ett litet hus och skapa ett funktionellt och trivsamt boende.

Kvadratsmarta lösningar – tips för attefallshus

Att kunna utnyttja ytan till flera olika användningsområden är en av fördelarna med ett attefallshus, som man kan se i Helen och Anders exempel. Det lilla sovrummet på 5 kvadratmeter i deras attefallshus används både som sovrum, kontor och träningsrum. Detta är möjligt tack vare deras sängskåpslösning som gör att sängen kan lyftas upp.

Sängen är oftast en av de möbler som tar upp mest plats i ett rum, samtidigt som den vanligtvis bara används under natten. När man bor på en liten yta är det praktiskt att kunna använda rummen för olika ändamål. Detta har möjliggjorts i Helen och Anders attefallshus, tack vare den unika lösningen med ett sängskåp. Det ger flexibilitet och utrymme för att anpassa rummet efter behov och användning, vilket är en av de kvadratsmarta lösningarna som Extrahuset erbjuder i sina attefallshus.

Attefallshus sovrum

Sängskåpet som lätt kan fällas upp för att använda ytan till kontor eller träningsyta.

En annan populär och kvadratsmart lösning i ett attefallshus är det så kallade sovloftet. Det ger inte bara 6 extra kvadratmeter yta, utan skapar också möjligheten till ett extra sovrum i attefallshuset. Det är något alldeles speciellt med ett sovloft, eftersom det även skapar smarta förvaringsmöjligheter beroende på vilken funktion man vill att det ska ha. Förvaring, funktionalitet och enkelhet är ledorden när man designar små hus, och varje centimeter ska utnyttjas genom smarta lösningar. Sovloftet är en utmärkt exempel på detta, och det är en populär lösning bland de som vill ha ett attefallshus med smarta yteffektiva lösningar.

En av de största utmaningarna i en liten bostad är att hantera förvaringen. För att lösa detta problem erbjuder vår smarta trapplösning en lösning. Den ger inte bara en säker väg upp till sovloftet, utan även unika förvaringsmöjligheter inbyggda i själva trappan. Det är verkligen smart, eller hur? Dessutom kan man använda möbler som soffor och fåtöljer med inbyggd förvaring. På så sätt får man möjligheten att dölja bort saker och förvaring som annars skulle vara synliga, för när man bor trångt räcker det med några få saker som ligger framme för att hemmet ska se rörigt ut.

Attefallshus allrum med soffa och kök

Förvaringen i en av våra trapplösningar

För att få en liten bostad att kännas större är det smart att bygga en terrass till attefallshuset. På det sättet kan man få huset och altanen att smälta samman och skapa extra utrymme för umgänge och sociala aktiviteter. Om du vill lära dig mer om reglerna för att bygga en altan till ett attefallshus, rekommenderar vi att du läser vår artikel ”Bygga altan till attefallshuset – Så funkar det”.

Kontakta oss

Vad kan vi hjälpa dig med?

    * Obligatoriska fält