Lansering

Lansering av nya fjällstugor från Extrahuset

Äntligen är dagen här då det är dags att presentera våra nya fjällstugor, skapade tillsammans med Svenska Skicrosslandslaget, vår arkitektbyrå och utvecklingsgrupp. Intresset för våra fjällstugor har bara växt under det senaste året, och nu är det dags att presentera årets kollektion. De är genomtänkta in i minsta detalj för att du ska kunna njuta av din stuga en stenkast från skidbacken, med en sprakande brasa, varm choklad och påslagen bastu. Läs mer om våra nya husmodeller som självklart även går att anpassa efter dina unika preferenser när det gäller design och funktion.

Under de kommande veckorna kommer vi att lansera ett hus i veckan för att presentera vårt nya sortiment av fjällstugor. Först ut i lanseringen är vår största modell, Vemdalen 86, ett hus skapat med noggrann eftertanke för att maximera komforten för den aktiva familjen. Det är dock viktigt att notera att alla husmodeller från Extrahuset är endast inspirerande exempel på hur ett hus kan se ut. Även om våra arkitekter tillsammans med våra experter försöker skapa optimala husmodeller, så anser vi att det är viktigt att hus ska kunna anpassas personligt. Just därför är vi på Extrahuset öppna för att du ska kunna komma med invändningar och på så sätt skapa ditt unika och personliga hus, baserat på dina specifika krav när det gäller design och funktion.

Fjällstugan Vemdalen 86

Arkitekten och utvecklingsgruppens tankar bakom huset

När vi skapade fjällhuset Vemdalen (86) SkiCross Edition utgick vi från ett zon-system som inspirerades av feedbacken från åkarna i Svenska Skicross Landslaget. Vi tog även hänsyn till fjällvärldens designprogram och de krav och regler som måste uppfyllas. För oss var det viktigt att skapa en attraktiv husmodell samtidigt som planlösningen skulle maximera komforten för den aktiva familjen.

Vi delade upp huset i tre zoner. Den första zonen börjar utvändigt och inkluderar entréplatsen, som är utformad för att användas som förvaring av utrustning, slipning av skidor, påsättning av pjäxor och annat som är viktigt att ha plats för. Den andra zonen är hallen och badrummet. En rymlig hall är viktig för en aktiv familj, där man inte behöver trängas efter en dag med skidåkning. Hallen är designad för att enkelt kunna hänga av sig skidutrustning och blöta kläder i torkskåp, samt för att kunna förflytta sig till badrummet och den obligatoriska fjällhus-bastun. Den tredje och sista zonen är den återstående delen av huset, skapad för maximal komfort och umgänge efter en full dag med skidåkning. Det är en plats för avkoppling och umgänge med nära och kära.

Stor fjällstuga i vinterlandskap

Tillsammans med Skicrosslandslaget

Om man vill skapa moderna och funktionella fjällstugor för den aktiva familjen och söker feedback, vem frågar man då? Enligt oss är skidåkarna i det svenska Skicross Landslaget den perfekta målgruppen. De har spenderat större delen av sina liv i olika typer och former av fjällstugor och har expertkunskap att bidra med både fördelar och nackdelar. Med hjälp av denna information har vår utvecklingsgrupp och våra arkitekter kunnat arbeta fram ett så optimalt fjällhus-sortiment som möjligt. Denna samlade kunskap har bidragit till moderna, spännande och nytänkande fjällstugor från Extrahuset. Dessutom gör en investering i Extrahuset dig som kund delaktig i Svenska Skicross Landslagets framgångar.

Fjällstuga vardagsrum med kabin, soffa och fönster

Zonat för maximal komfort – Vår planlösning för din perfekta fjällstuga!

Planlösningen är utformad för att kunna anpassas efter den specifika kundens önskemål och krav, men den planlösning som vi på Extrahuset har tagit fram är väl genomtänkt med utgångspunkt från det tidigare nämnda zon-tänket. Videon ovan symboliserar viktiga faktorer som har beaktats för att skapa en så optimal fjällstuga som möjligt. Läs mer om zon-tänket nedan för att få en bättre förståelse av videon.

Zon 1 – säker förvaring och enkel hantering

Zon 1 är utvecklad från utsidan med ett funktionellt uterum samt altan på baksidan. Tanken bakom denna zon är att det ska finnas ett skyddat och rymligt uterum för att förvara sin dyrbara skidutrustning, men också för att slipa skidorna eller kanske ta på sig pjäxor och liknande innan man beger sig ut i backen. Zonen stänger även ute snön från verandan, vilket underlättar möjligheten att snabbt ta på sig utrustning för att ge sig ut och möjligtvis njuta av pudersnön i backen. Zon 1 är även skapad med en altan på baksidan som fungerar lika bra att njuta av solskenet sommar som vinter. Husen är anpassade för året runt boende då fler spenderar somrarna i sina fjällhus. På samma sätt som man kan förvara och använda sin skidutrustning i zon 1, kan man lika gärna förvara och hantera sin cykel eller mountainbike-utrustning eller liknande.

Favoritpunkter från zon 1

 • Det funktionella uterummet, som går att stänga till, bidrar med ökad säkerhet för dyrbar utrustning, men förenklar också förvaring och hantering av utrustning, oavsett om det gäller skidutrustning eller cykelutrustning, vinter som sommar. Här kan du slipa skidorna eller pumpa däcken på cykeln innan du ger dig ut på en dag med aktiviteter.
 • Altanen är enligt oss ett måste på fjällstugan, särskilt när det har blivit mycket vanligare att använda fjällstugan året runt och inte bara en årstid under året. På Vemdalen 86 i Zon 1 rekommenderar vi två altaner för att maximera antalet soltimmar.

Zon 2 – Få tillbaka värmen innan du kopplar av

Efter en kall och kylig dag i skidbacken är det skönt att komma tillbaka till fjällstugan och återfå värmen. Zon 2 är speciellt utformad med en stor och rymlig hall för att enkelt kunna ta på och av utrustning. Det är även lätt att hänga upp blöta och svettiga kläder i torkskåp eller tvättmaskin. Dessutom är det smidigt att ta sig till badrummet för en uppfriskande dusch eller ett obligatoriskt bastubad. Zon 2 är den optimala zonen för att lugnt och sansat fräscha upp sig och återgå till normal temperatur efter en hel dag med aktiviteter. Zon 2 är också utrustad med två toaletter, vilket är en efterfrågad bekvämlighet.

Favoritpunkter från zon 2

 • Vad är en fjällstuga utan en bastu? Perfekt funktion för att återgå till normal temperatur och koppla av efter en heldag i skidbacken.
 • Vi märkte att det var stor efterfrågan på två toaletter i en fjällstuga, särskilt när man är ett större sällskap. Två toaletter skapar också möjlighet för sällskapet att njuta längre av bastubadet i det större badrummet, medan det mindre badrummet kan användas för övriga toalettbesök.
 • Zon 2 är en zon i rörelse där ombyten sker före och efter aktiviteterna utomhus. Därför har vi optimerat den med en större hall för att det ska vara lätt för alla att ta på och av utrustning samtidigt.
Fjällstuga toalett med tvättmaskin och bastu

Zon 2 – Innehåller den obligatoriska bastun

Zon 3 – Avkoppling och socialt umgänge

Zon 3 är uppdelad i två olika delar av huset på vardera sida. Den ena delen består av ett kök och vardagsrum med öppen planlösning, vilket skapar den perfekta ytan för socialt umgänge med allt från dryck till mat och livliga konversationer. Den andra delen av huset är designad för de som söker lugn och ro. Sovrummen är placerade på en avgränsad del på andra sidan av rummet, vilket ger möjlighet att vila och komma bort från den sociala ytan.

Favoritpunkter från zon 3

 • En avgränsad del med sovrum på ena sidan ger möjlighet till lugn och ro, medan en social yta på andra sidan är perfekt för umgänge. Det är idealiskt för de som vill gå och lägga sig tidigt för att vara först ute i backen eller de som vill ha det sociala umgänget som är typiskt för en fjällvistelse.
 • En öppen planlösning i köket och vardagsrummet var något som efterfrågades i en fjällstuga, då det skapar möjligheter för socialt umgänge samtidigt som matlagning pågår, till exempel.
Fjällstuga allrum med kabin köksbord kök

Interiörförslag från zon 3

Snabb fakta om husmodellen

 • Hustyp: Fjällstuga
 • Modell: Vemdalen
 • Storlek: 86 kvm
 • Året-runt-boende standard!
 • Vi kan hjälpa dig med en totalentreprenad!

Kontakta oss

Vad kan vi hjälpa dig med?

  * Obligatoriska fält