Möt våra arkitekter

Möt arkitektfirman som ritar alla våra hus

I denna artikel möter vi arkitektfirman Archline AB, baserad i Göteborg, som vi delar kontor med och som dagligen arbetar med att utveckla unika och personliga små hus för Extrahusets kunder. De är en av våra viktigaste samarbetspartners för att kunna skräddarsy och anpassa hus helt efter kundens krav på design, planlösning och funktion.

Arkitekter ser över ritningar

Ahmad, Babak och Anders på Archline AB.

Att skräddarsy och anpassa hus efter den potentiella kundens krav kräver att man har arkitekter nära till hands. Små och stora ändringar är något som sker i varje husaffär – vare sig det handlar om att ändra designen på huset eller att flytta fönster för att maximera utsikten. Att därför kunna samarbeta nära med en arkitektfirma har gett oss stora fördelar och snabb tillgång till specialistkunskap för våra kunder, samt bidragit till utvecklingen av Extrahuset. Ahmad, Babak, Anders och övriga medarbetare på Archline AB är en stor anledning till Extrahusets starka utveckling de senaste åren, och ett lyckat samarbete som förhoppningsvis kommer att fortsätta i flera år framöver.

Modern teknik visualiserar ditt hus innan det är byggt

Den moderna arkitektfirman Archline AB är specialiserad inom områden som 3D-visualisering och moderna sätt att presentera produkter, som till exempel Augmented Reality. Vad innebär detta för Extrahuset? Det innebär att vi har möjlighet att visa hur ett hus kommer att se ut innan det byggs, antingen genom att ta bilder av din tomt och placera huset i den miljön eller genom att använda det som en inspirationsmodell på vår hemsida. Genom digitala solstudier kan vi även se hur solen rör sig över tomten där ditt Extrahus ska placeras, vilket hjälper oss att anpassa placeringen av fönster och uteplatser för att maximera antalet soltimmar. Nutida teknik är otroligt intressant, och i samarbete med Archline har vi även skapat ett testprojekt med vårt Attefallshus Stockholm 30 i Augmented Reality. Det innebär att du kan se huset i verklig storlek på din tomt genom att använda kameran på din mobil eller surfplatta och på så sätt gå in i huset och uppleva det som en virtuell husvisning hemma på din tomt, i ditt vardagsrum eller varför inte på stan. I videoklippet nedan visar Anders snabbt hur det fungerar på parkeringen utanför vårt kontor på Almedalsfabriker i Göteborg.

Attefallshus svart

Genom ett foto från kunden på sin tomt kan arkitekterna visualisera och ge den potentiella kunden en förståelse över hur huset kommer se ut på deras tomt.

En av Sveriges främsta arkitektfirma när det kommer till attefallshus

Våra arkitekter är förmodligen några av Sveriges främsta när det gäller attefallshus. Med den omfattande erfarenhet de har skapat under de senaste åren genom att rita och anpassa tusentals småhus, kan vi och våra potentiella kunder tryggt lita på att de kan förverkliga deras husdrömmar. De har också fullständig koll på regelverket och vad som är tillåtet eller inte när det gäller att modifiera huset, så att det inte bara blir attraktivt för köparen utan också underlättar i anmälningsprocessen till kommunen.

Hur mycket tid får man med era arkitekter?

Vi hjälper gärna våra kunder att skapa unika och optimala ritningar/visualiseringar. Kostnaden för dig som kund är 1250 kr/timme inklusive moms. Vi har självklart också ett stort antal färdiga ritningar som kan användas som en bra utgångspunkt och som inte behöver ändras alls eller bara behöver småjusteringar. Att skapa unika ritningar genom Extrahuset kostar normalt endast 5000-10 000 kr, eftersom vi redan har en omfattande portfolio och erfarna arkitekter. Om du köper ett hus från Extrahuset, bjuder vi på 4 timmar arkitekt-tid. Dokumentation till kommunen är kostnadsfri om du köper hus från Extrahuset, och den kostar normalt cirka 5000 kr.

Kontakta oss

Vad kan vi hjälpa dig med?

    * Obligatoriska fält