Välkommen hem till ditt extrahus

Slutbesked och inflyttning

Efter att ha tagit emot nycklarna till sitt nybyggda hus är det viktigt att få ett slutbesked från ansvarig myndighet för att säkerställa att byggnaden uppfyller alla krav och regler. Men hur lång tid tar det egentligen att få ett sådant besked? Svaret är att det beror på flera faktorer, men i allmänhet tar det inte alltför lång tid. Extrahuset kan hjälpa till att driva igenom slutbesked och lämna in all nödvändig dokumentation för att du ska kunna flytta in så snabbt som möjligt.

Attefallshus svart

Hur lång tid tar det att få ett slutbesked?

Det är svårt att säga exakt hur lång tid det tar att få ett slutbesked eftersom det kan variera beroende på flera olika faktorer, såsom storleken och komplexiteten på byggnaden, hur snabbt man lämnar in alla nödvändiga dokument och hur många andra ansökningar om slutbesked som myndigheten behöver behandla. Allt du behöver veta om ditt slutbesked står i ditt startbesked och vi på Extrahuset har experter som jobbar för att ditt slutbesked ska bli klart så snabbt som möjligt.

I allmänhet tar det dock inte alltför lång tid att få ett slutbesked. Vanligtvis kan man förvänta sig att det tar någonstans mellan ett par veckor och ett par månader att få ett slutbesked, beroende på de faktorer som nämndes ovan. Det är dock viktigt att komma ihåg att det är myndigheten som har det slutgiltiga ansvaret för att utfärda ett slutbesked och att det därför kan ta längre tid om det finns särskilda omständigheter som måste beaktas.

Om du har totalentreprenad med Extrahuset hjälper vi dig att driva igenom slutbeskedet och lämna in all dokumentation som krävs för att du ska kunna flytta in i huset så snabbt som möjligt.

Kontakta oss

Vad kan vi hjälpa dig med?

    * Obligatoriska fält