Hemma hos familjen Mårtensson

Attefallshuset i Östersund med många användningsområden

I detta hemma hos reportaget möter vi familjen Mårtensson som fick sitt unika Extrahuset levererat till sin bostad i Östersund under slutet av 2021. Huset köptes för flera användningsområden framförallt för att kunna användas genom uthyrning hos AirBnB samt som en bostad till deras barn när de vill börja leva mer självständigt men också som ett mysigt boende när släktingar och vänner kommer på besök. Att värdet dessutom ökade på deras totala fastighet samt att kostnaden för Extrahuset skulle täckas av de intäkter man fick in via uthyrningen gjorde att familjen vågade investera i attefallshuset.

För Östersunds paret började processen av att man fick upp Extrahusets hus på sociala medier och tyckte att de såg trevliga ut. Vid första kontakt upplevde vi att företaget hade ett trevligt bemötande och verkligen ville lösa de behov vi stod inför berättar Sylvia Mårtensson.

När vi kommer in på frågan om vilken planlösning de utformade huset med berättar familjen Mårtensson att genom en dialog med Extrahusets arkitekt kom de fram till den lösning som var optimal för deras behov. Vi trodde först att ett kvadratiskt hus skulle vara det bästa, men resultatet blev inte så utan det blev bättre säger Sylvia. Vi fick ett skräddarsytt hus som passade perfekt på tomten och för det syfte vi hade med det. När vi är i vårt stora hus märker vi inte ens att vi har ett attefallshus på tomten, precis som vi önskade. 

Att Extrahuset också erbjöd en totalentreprenad passade oss perfekt då det skulle vara alldeles för mycket arbete att hålla ihop alla kontakter med kommun samt underleverantörer. Allt detta i kombinationen att Extrahuset hjälpte oss med speciella utmaningar som exempelvis placering på tomten bidrog till att vi tillslut valde att anlita Extrahuset som vår hustillverkare.

– Sylvia Mårtensson

Materialvalen som gjordes var med målbilden att huset skulle vara hemtrevligt med hög kvalité. Temat familjen jobbade utifrån var ”Skog”, där alla materialval skulle genomsyra känslan av att vara i en naturlig miljö med naturliga material. Därför valdes exempelvis en köksbänk i trä och ett trägolv. Att också kunna tända en brasa var ett önskemål, därför satte familjen in en liten vedspis. ¨Älskar att kunna ha dörren till vedspisen lite öppen och höra knastret av veden¨ säger Sylvia. 

Har ni några favoritdetaljer i ert nya Extrahus?

Vi är mest nöjda med köksdelen och den stora sociala ytan som finns i huset. Huset genomsyrar samkväm och att göra aktiviteter tillsammans. Favoritdetaljen är nog fönstret ovanför diskbänken och att bänkskivan är extra djup. Sen var det också ett bra val att endast ha två induktionshällar, det gjorde arbetsytan större. 

Attefallshus vardagsrum
Attefallshus kök

Sylvia berättar att samarbetet med Extrahuset har varit super och att leveransen gick väldigt bra. Som vid alla byggprojekt blir det inte alltid 100% rätt direkt. Till exempel blev det lite sprickor vid transporten och lite små tekniska problem med tex varmvattenberedaren. Men allt löste sig smidigt och blev fixat inom en hanterbar tid. Det är ett hantverk, så det här var inte något som stressade oss nämnvärt – Extrahuset höll också vad de lovade och nu står vi med ett hus som vi är mer än nöjda med! 

Standarden på materialen är bra, men på vissa delar såg vi en förbättringspotential. Vi gjorde en återkoppling till Extrahuset som har lyssnat med stort intresse och även åtgärdat det vi önskat. Återkopplingen vet vi redan nu att de tagit till sig och de leveranser som sker nu genomförs med förbättringarna. 

Kort fakta om Extrahuset

  • Hustyp: Attefallshus
  • Modell: Kundanpassad Bohuslän
  • Storlek: 30 kvm
  • Plats: Östersund
  • Totalentreprenad: Ja, Extrahuset tog hand om hela entreprenaden!

Anledningen till att vi vågade investera i ett hus från Extrahuset var att vi kände oss trygga med att värdet på vår totala fastighet skulle öka samt att kostnaden för attefallshuset skulle täckas av de intäkter vi räknade på. Och vi fick rätt, huset har bokats på AirBnB och responsen från de som bor i det är fenomenal!

Klicka här för att boka en vistelse i huset eller läsa recensionerna av gästerna!

Attefallshus vardagsrum
Attefallshus loftsäng

Har ni några tips till andra som ska genomgå samma process som er med att köpa ett attefallshus? 

Vårt tips till er som ska bygga ett attefallshus är:

Kontakta oss

Vad kan vi hjälpa dig med?

    * Obligatoriska fält