Attefallshus anpassade efter dina önskningar

Vi erbjuder dig attefallshus i storlekarna 25 – 30 m2 som anpassas unikt i både design och funktion efter dina krav. Tillsammans med dig och våra arkitekter anpassar vi varje kvadratmeter. Genom stor omsorg och kärlek försöker vi designa ett attefallshus som känns personligt inifrån och ut.

Attefallshusen hos oss på Extrahuset levereras 100% nyckelfärdigt över hela Sverige med åretruntstandard och är godkända att bo i som permanentbostad i enlighet med Boverkets regler enligt standardutförande.

Funderar du på att bygga attefallshus?

Tänk då en extra gång på om det inte skulle vara en enklare process att ta hjälp av oss på Extrahuset. Vi hjälper dig ifrån start till mål det vill säga allt ifrån utveckling av huset, anpassningar, kommunfrågor samt med mark och grund vid önskan. Attefallshus är tillåtet att bygga i storleken 25 till 30 kvm med 4 m ifrån mark till taknock i höjd och tack vare attefallslagen så krävs inget bygglov. Det enda du behöver är ett startbesked ifrån kommunen, vilket vi kan hjälpa dig med.

Nyckelfärdigt attefallshus ifrån Extrahuset:

 • Hus med hög kvalitet som är anpassade för åretruntboende i nordiskt klimat.
 • Alla våra hus har hög standard i alla materialval.
 • Skräddarsydda kök och badrum med välkända svenska varumärken.
 • Fri leverans i hela Sverige.
 • Rätt villkor, certifikat och garantier.
 • 100% anpassning, i färg och form, efter din tomt och helt efter dina behov.
 • Arkitekthjälp ifrån Extrahusets egna arkitekt.

Hos Extrahuset är varje detalj 100% nyckelfärdigt enligt de specifikationer du beställde. Enkelt förklarat så är t.o.m toalettborsten uppsatt. Huset är färdigmålat, nyckelfärdigt, och kundanpassat i varje detalj.

Arkitektritade och kundanpassade hus

Attefallshusens storlek är mellan 25 kvm till 30 kvm och har tagits fram av vår arkitekt. Man har möjlighet att kundanpassa sitt hus unikt tillsammans med honom och på så sätt ta fram sitt drömhus. Man kan också dra användning av våra redan färdigställda planritningar utvecklade av vår arkitekt för att maximera upplevelsen av ett attefallshus.

Fördelen med vår arkitekt är hans kvadratsmarta lösningar i våra attefallshus, som kan göra att 25 eller 30 kvadratmeter kan upplevas mycket större än det låter. Den vanligaste beställningen är attefallshus med loft, vilket är ett sätt att utnyttja kvadratmetern på ett smart sätt.

Attefallshus anpassade efter era önskemål

Alla hus bör anpassas till ägarens önskemål och tomtens utformning. Extrahuset har utvecklat och skapat olika optimala husmodeller där våra ledord är, anpassningsbara, funktionella och prisvärda. Men att utveckla Extrahuset befintliga modeller eller dina idéer är något vi gärna och ofta gör. Ett nära samarbete mellan kund och Extrahuset skapar de bästa husen.

Hur funkar det att köpa Attefallshus från Extrahuset?

Totalentreprenad?

Vi hjälper gärna till med allt från husets utveckling, kontakt med kommun, säkerställande utav markberedning och anslutningar. Vi har ett nätverk med starka och utvalda partners som skapar access och trygghet. Extrahuset erbjuder 100% nyckelfärdiga hus med totalentreprenad för ett öppet och transparent pris.

Kan man köpa ett hus utan kök och badrum för att färdigställa själv?

Ja, kontakta oss om dina önskningar. Vi säljer hus både med rum samt kök och utan, då vi alltid skräddarsy efter kundens krav och önskningar. Delad entreprenad eller totalentreprenad är helt upp till dig som kund.

Vad använder ni för konstruktion?

Vi använder oss av en konstruktion gjord av stål. Stålkonstruktionen som är inbyggd i huset skapar flera fördelar för dig som kund. Extra viktigt är det när nyckelfärdiga hus ska lyftas, med kaklade badrum. Stålkonstruktionen underlättar mycket vid lyft/förflyttning av husen.

Det är smidigare samt minskar skaderisken eftersom vi kan lyfta huset i fyra stycken öglor i taket/stålkonstruktionen. Till exempel är lyft med spännband väldigt påfrestande för husen. Dessutom blir huset mer tåligare och vid behov är det lättare att flytta husen flera gånger när man använder sig av vår metod.

Vilka andra kostnader behöver jag räkna med?

En normal kalkyl ser ut enligt följande för ett attefallshus, det varierar i pris beroende på yttre faktorer – varje husleverans är unik och det behöver göras ett tomtbesök innan kalkyl.

Utgå från nedan kostnader, utöver huset:

 • Ansökan kommun: 30 000 kr – 70 000 kr (i några kommuner mer)
 • Kran: 30 000 kr – 60 000 kr
 • Markarbete: 130 000 kr – 160 000 kr
 • Installation av el, vatten och avlopp, inkl mätningar: 30 000 – 40.000 kr

För enkelhetens skull, utgå från ett snittvärde på ca 260 000 kr.

BETALNING & FINANSIERING
Börja med din bank, dom har förmodligen den bästa lösning för dig, men du är välkommen att rådfråga oss.

Betalningen är uppdelat i tre faser:

Vid STARTBESKED (handpenning 35%), EFTER leverans (60% inom 5 dagar efter leverans) och vid godkänd leverans (5%).

Viktigt att tänka på för dig som kund:
Tänk på att du inte ska betala något innan godkänt startbesked från kommun. Du ska inte heller behöva betala mer än max 40%, innan huset är på plats.

Är attefallshusen anpassade för åretruntboende?

Ja, den vanligaste beställningen är för att husen ska användas som året-runt-boende. Alla våra hus är isolerade så att du kan ha det som vinterbonat. Att husen ska vara uppvärmda året runt och kunna användas som en permanentbostad är viktigt för kunden och oss.

Var tillverkar ni era hus?

Våra fabriker finns utanför Riga, Lettland. Tillsammans med vår affärspartner har vi utvecklat en smart byggprocess där allt färdigställs inomhus i en trevlig och säker miljö. En lyckad kombination av ett svenskt/lettiskt samarbete som tack vare smart produktion, specialiserade hantverkare och tillgång till nordens bästa byggvaror.

Detta får vi dessutom till tacksamma priser, vilket skapar unika möjligheter som du kan ta del utav. Vår partner har ca 20 års erfarenhet utav den nordiska marknaden. Design, materialval och kravbild är anpassat efter svenska & nordiska kunder.

Hur lång är leveranstiden på ett attefallshus?

Beror på typ av hus och materialval, ca 4-5 månader från order till färdig leverans. Produktionen går för högvarv men vid speciella tillfällen kan vi påskynda leveranstiden. Leveransdatum bestämmer vi ihop så att du kan planera på bästa sett.

Att bygga ett attefallshus med bra kvalitet tar tid och samtidigt som huset byggs kan övriga delar i processen förberedas (tex grund, EL, vatten) så att när huset kommer på plats går färdigställandet snabbt. Räkna med att efter leverans är det ca 2 veckor till inflyttning. Normalt krävs ett slutbesked från kommun innan inflyttning.

Krävs det bygglov på Attefallshus?

Nej, reglerna för attefallshus är att man istället ska lämna in en anmälan till byggnadsnämnden i din kommun vilket. Det betyder att inget bygglov krävs. Regler som gäller är att huset får för tillfället bara vara i storlekarna 25 till 30 kvadratmeter. Nya reglerna som tillåter 30 kvadratmeter är positiva nyheter för oss på Extrahuset då vi har förberett i flera år för husmodeller i den storleken.

Andra regler som man måste tänka på innan man får bygga, är att höjden inte får vara högre än 4 meter ifrån marken samt att huset måste placeras 4,5 meter ifrån tomtgränsen. Husen får användas till allt ifrån inredd bostad, gäststuga, kontor, garage förråd. Men det är dock viktigt att alltid följa boverkets regler när man har avsikt att bygga ett hus, kontakta oss så berättar vi mer.

Vad gäller angående strandskydd?

Om ni har tänkt att bygga ett hus inom strandskyddsområde, det vill säga inom 100 meter från hav, sjö eller ett vattendrag. Då krävs det att man får ett tillstånd enligt miljöbalken. Kontakta oss så hjälper vi er gärna med rådgivning och hjälp hur ni ska gå tillväga med allt ifrån kontakt med byggnadsnämnden i den aktuella kommunen där ni planerar att bygga.

Vad kostar det?

Kanske den vanligaste frågan men också den svåraste att besvara i ett tidigt skede. Vi vill ge dig ett så bra pris som möjligt och ett pris som vi står för. För att få fram detta måste vi säkerställa några saker före vi ger dig ett officiellt pris.

Först och främst vilket markarbete och vilket kranlyft som krävs på din unika tomt. Detta genomför man genom ett tomtbesök där vi besöker dig och din tomt. Eftersom vi också skräddarsyr alla våra hus unikt efter dina krav på funktion, design och materialval så kan priset skilja sig beroende på vilka önskningar du har. Detta möjliggör vi genom att du helst kommer på en visning i ett av våra visningshus där vi kan diskutera möjligheterna med ett Extrahus.

Hur stort attefallshus kan man bygga?

Byggnadsarean har nu utökas till 30 kvadratmeter från 25 kvadratmeter. Under mars 2020 presenterades de första reglerna gällande Attefallshus där det möjliggjordes att bygga komplementbostäder på 30 kvm. I juni 2020 uppdaterades reglerna och möjliggjorde även komplementbyggnader på upp till 30 kvm med enbart en bygganmälan från 1 augusti 2020. Mer information kan du läsa på vår sida om bolundare 30 kvm.

Kan man anpassa sin planlösning?

Absolut kan man göra det, oavsett om det gäller små eller stora förändringar. Våra arkitekter har tagit fram en smart planlösning för varje hus och vi har även en planlösningskatalog med våra populäraste planlösningar för attefallshus som du kan ta tillgång utav. Dessa planlösningar kan appliceras på alla våra attefallshus men du har också friheten att förändra dem så de passar din stil och smak.

Hur får man använda huset?

Huset kan användas som en självständig bostad (komplementbostadshus), eller som exempelvis förråd, gäststuga, kontor, växthus, eller garage (komplementbyggnad). Anmälningsprocessen hos kommun ser lite olika ut beroende på hur du vill använda ditt attefallshus.

[contact-form-7 id="4116" title="Kontaktformulär 1"]
Vill du komma i kontakt med oss?

Kontakta oss

  Läs villkor