Attefallshus

KÖP ATTEFALLSHUS AV EXTRAHUSET – NYCKELFÄRDIGT OCH SKRÄDDARSYTT.

Attefallshus Orust 30 kvm

ATTEFALLSHUS ORUST 30 kvm

Pris från: 651,000kr

Läs mer
Attefallshus Orust 30 kvm

ATTEFALLSHUS Falsterbo 30 kvm

Pris från: 651,000kr

Läs mer
Attefallshus Mälaren 30kvm

ATTEFALLSHUS Mälaren 30 kvm

Pris från: 645,000kr 

Läs mer
Attefallshus Mälaren 30kvm

ATTEFALLSHUS Mälaren 25 kvm

Pris från: 535,000kr

Läs mer
Attefallshus Bohuslän 25 med loft

ATTEFALLSHUS Bohuslän 25 loft

Pris från: 555,000kr

Läs mer
Attefallshus Bohuslän 25 med loft

ATTEFALLSHUS Bohuslän 25 kvm

Pris från: 500,000kr

Läs mer
Attefallshus Uppsala

ATTEFALLSHUS UPPSALA 30 kvm

Pris från: 645,000kr

Läs mer
Attefallshus Uppsala

ATTEFALLSHUS Bohuslän dubbel-loft 25 kvm

Pris från: 575,000kr

Läs mer
Attefallshus Bohuslän Loft 25-30 kvm

ATTEFALLSHUS Bohuslän 30 loft

Pris från: 645,000kr

Läs mer
Attefallshus Bohuslän Loft 25-30 kvm

ATTEFALLSHUS Gotland 30 kvm

Pris från: 645,000kr

Läs mer

Funderar du på att bygga ett attefallshus?

Tänk då en extra gång på om det inte skulle vara en enklare process att ta hjälp av oss på Extrahuset. Att köpa ett attefallshus ifrån Extrahuset, är en enkel process då vi hjälper dig ifrån start till mål. Allt från hjälp med utveckling, anpassning, till kommun samt mark och grund. Attefallshus kan byggas i storleken 25 kvm – 30 kvm och tack vare attefallslagen så krävs inget bygglov. Det enda du behöver är ett startbesked ifrån kommunen, vilket vi kan hjälpa dig med.

Nyckelfärdigt attefallshus ifrån Extrahuset:

 • Attefallshus som är anpassade för åretruntboende i nordiskt klimat.
 • Alla våra hus har hög standard i alla materialval och till ett mycket tacksamt pris.
 • Nyckelfärdiga vid leverans med fri frakt i hela Sverige.
 • Rätt villkor, certifikat och garantier.
 • 100% anpassning, i färg och form, efter din tomt och helt efter dina behov.
 • Arkitekthjälp ifrån Extrahusets egna arkitekt.

Hos Extrahuset är varje detalj 100% nyckelfärdigt enligt de specifikationer du beställde. Enkelt förklarat så är t.o.m toalettborsten uppsatt. Huset är färdigmålat, nyckelfärdigt, och kundanpassat i detalj.

ARKITEKTRITADE OCH KUNDANPASSADE HUS:

Attefallshusens storlek kommer från 25 kvm – 30 kvm och har tagits fram av vår arkitekt. Man har möjlighet att kundanpassa sitt hus unikt tillsammans med honom och på så sätt ta fram sitt unika attefallshus.

Våra attefallshus levereras nyckelfärdigt och är utrustade med den inredningen du behöver så som kök, badrum med mera. Smart utnyttjande av kvadraten i våra attefallshus kan göra att 25 eller 30 kvadratmeter kan upplevas mycket större än det låter. Den vanligaste beställningen är attefallshus med loft, vilket är ett sätt att utnyttja kvadratmetern på ett smart sätt.

Våra attefallshus är anpassade efter önskemål:

För oss är det en del i servicen när vi ska bygga nyckelfärdiga hus. Alla hus bör anpassas till ägarens önskemål och tomtens utformning. Extrahuset har utvecklat och skapat olika optimala husmodeller där våra ledord är, anpassningsbara, funktionella och prisvärda. Men att utveckla Extrahuset befintliga modeller eller dina idéer är något vi gärna och ofta gör. Ett nära samarbete mellan kund och Extrahuset skapar de bästa husen.

Frågor om attefallshus

TOTALENTREPRENAD?

Det är den vanligaste beställningen. Vi hjälper gärna till med allt från husets utveckling, kontakt med kommun, säkerställande utav markberedning och anslutningar. Vi har ett nätverk med starka och utvalda partners som skapar access och trygghet. Extrahuset erbjuder 100% nyckelfärdiga hus med totalentreprenad till fastpris. Principen är ett kontrakt, ett fast pris och en kontaktyta via Extrahuset.

SÄLJER NI HUS UTAN KÖK OCH BADRUM SOM MAN KAN FÄRDIGSTÄLLA SJÄLVA?

Ja, kontakta oss om dina önskningar. Vi säljer hus både med rum & kök och utan, då vi alltid skräddarsy efter kundens krav och önskningar. Delad entreprenad eller total entreprenad är helt upp till dig som kund.

NI HAR EN UNIK STÅLKONSTRUKTION SOM GER FÖRDELAR?

Ja, det stämmer. Stålkonstruktionen som är inbyggd i huset skapar flera fördelar för dig som kund. Extra viktigt är det när nyckelfärdiga hus ska lyftas, med kaklade badrum. Stålkonstruktionen underlättar mycket vid lyft/förflyttning av husen.

Det är smidigare samt minskar skaderisken eftersom vi kan lyfta huset i fyra stycken öglor i taket/stålkonstruktionen. Till exempel är lyft med spännband väldigt påfrestande för husen. Dessutom blir huset mer tåligare och vid behov är det lättare att flytta husen flera gånger när man använder sig av vår metod.

VILKA ANDRA KOSTNADER BEHÖVER JAG RÄKNA MED?

En normal kalkyl ser ut enligt följande för ett attefallshus, det varierar i pris beroende på yttre faktorer.

Utgå från nedan kostnader, utöver huset:

 • Ansökan kommun: 5 000 kr – 10 000 kr (i några kommuner mer)
 • Kran & Transport: 30 000 kr – 60 000 kr
 • Markarbete: 80 000 kr – 130 000 kr
 • Installation av el, vatten och avlopp, inkl mätningar: 15 000 – 25.000 kr

För enkelhetens skull, utgå från ett snittvärde på ca 170 000 kr.

BETALNING & FINANSIERING
Börja med din bank, dom har förmodligen den bästa lösning för dig, men du är välkommen att rådfråga oss.

Betalningen är uppdelat i tre faser:

Vid STARTBESKED (handpenning 35%), EFTER leverans (60% inom 5 dagar efter leverans) och vid godkänd leverans (5%).

VIKTIGT FÖR DIG SOM KUND.

 1. Du ska INTE betala något innan godkänt startbesked från kommun.
 2. Du ska inte behöva betala mer än max 40%, innan huset är på plats.

NI HAR ”BEST VALUE FOR MONEY”?

Vi är väldigt stolta över Extrahusen och hoppas ni också kommer bli det. Helhetserbjudandet från Extrahuset är väldigt konkurrenskraftigt. Vi försöker erbjuda marknadens bästa hus med följande måttstock. Snygg design, hög funktionalitet, bra & trygga materialval, korrekt standard och kvalité till ett rätt och bra pris, och självklart med stort fokus på dina behov.

ÄR HUSEN ANPASSADE FÖR ÅRETRUNTBOENDE?

Ja, den vanligaste beställningen är för att husen ska användas som året-runt-boende. Alla våra attefallshus är isolerade så att du kan ha det som vinterbonat. Att husen ska vara uppvärmda året runt och kunna användas som en permanentbostad är viktigt för kunden och oss.

VAR TILLVERKAS ERA HUS?

Våra fabriker finns utanför Riga, Lettland. Tillsammans med vår affärspartner har vi utvecklat en smart byggprocess där allt färdigställs inomhus i en trevlig och säker miljö. En lyckad kombination av ett svenskt/lettiskt samarbete som tack vare smart produktion, specialiserade hantverkare och tillgång till nordens bästa byggvaror.

Detta får vi dessutom till tacksamma priser, vilket skapar unika möjligheter som du kan ta del utav. Vår partner har ca 20 års erfarenhet utav den nordiska marknaden. Design, materialval och kravbild är anpassat efter svenska & nordiska kunder.

HUR LÅNG LEVERANSTID?

Beror på typ av hus och materialval, ca 4-5 månader från order till färdig leverans. Produktionen går för högvarv men vid speciella tillfällen kan vi påskynda leveranstiden. Leveransdatum bestämmer vi ihop så att du kan planera på bästa sett.

Att bygga ett attefallshus med bra kvalitet tar tid och samtidigt som huset byggs kan övriga delar i processen förberedas (tex grund, EL, vatten) så att när huset kommer på plats går färdigställandet snabbt. Räkna med att efter leverans är det ca 2 veckor till inflyttning. Normalt krävs ett slutbesked från kommun innan inflyttning.

HUR STORA FÅR DE VARA?

Huset får vara 25 kvadratmeter, reglerna för attefallshus kommer ändras då ett beslut har gått igenom, vilket gör att man nu kan bygga våra attefall i storleken 30kvm ifrån och med 1:a mars. Eftersom det har skett kan vi nu erbjuda bygglovsfria varianter upp till 30 kvadratmeter för att skapa bästa möjliga alternativ för våra kunder. Hör av dig till oss för gratis rådgivning!

STRANDSKYDD, VAD GÄLLER?

Om ni har tänkt att bygga ett hus inom strandskyddsområde, det vill säga inom 100 meter från hav, sjö eller ett vattendrag. Då krävs det att man får ett tillstånd enligt miljöbalken. Kontakta oss så hjälper vi er gärna med rådgivning och hjälp hur ni ska gå tillväga med allt ifrån kontakt med byggnadsnämnden i den aktuella kommunen där ni planerar att bygga.

KRÄVS BYGGLOV?

Nej, reglerna som gäller är att man istället ska lämna in en anmälan till byggnadsnämnden i din kommun. Vilket betyder att inget bygglov krävs. Attefallshus får för tillfället bara vara 25 m2, fram till och med 1:a mars då dem nya reglerna går igenom och man får bygga husen i storleken 30m2.

Andra regler som man måste tänka på innan man får bygga, är att höjden inte får vara högre än 4 meter ifrån marken samt att huset måste placeras 4,5 meter ifrån tomtgränsen. Husen får användas till allt ifrån inredd bostad, gäststuga, kontor, garage förråd. Men det är dock viktigt att alltid följa boverkets regler när man har avsikt att bygga ett hus, kontakta oss så berättar vi mer.

Vill du komma i kontakt med Extrahuset?

Kontakta oss här!