Hemma hos Alec & Annika

Attefallshuset i Eskilstuna som skapar passiv inkomst via uthyrning

I vårt femte hemma hos reportage möter vi Alec och Annika som fick sitt unika Extrahuset levererat till sin bostad i Eskilstuna under året. Huset köptes framförallt för att familjen inte tyckte att deras eget hus är superstort för att få plats för vänner på besök från utlandet. Men uthyrning var också en stor del av planen från början och än så länge har utfallet varit fantastiskt bra. På de första 3 månaderna på AirBnb så har familjen en Occupancy Rate på 70% och full pott i gästernas recensioner på värdarna och huset.

Alec och Annika

Alec & Annica

För Eskilstuna paret började processen av att man kollade på ett par olika leverantörer som erbjöd kompletta och nyckelfärdiga bolundare, men man undersökte också möjligheten om att bygga på plats. Huset köptes framförallt för att kunna användas till Annikas dotter i första hand men också till vänner som kommer på besök från utlandet samt till uthyrning. Men när dottern hittade en lägenhet i stan så blev det uthyrning från första början. 

Alec berättar att samarbetet med Extrahuset har fungerat bra och framförallt med information till både de som kund men också till kommunens byggavdelning. Eskilstunas kommun lovordade till och med alla ritningar de fick från Extrahuset.

– Alec Ruston

Vidare berättar de att förtroendet byggdes upp genom att kolla på Extrahusets sociala medier där man kunde se nästan varje hus som levererades. På så sätt kunde man få en känsla av vad som levererades från fabriken. De berättar också att de gillade att man hade möjligheten att bygga sitt hus med flera olika val i Extrahusets husbyggare och att man då kan mer eller mindre skräddarsy huset exakt som man vill. 

Kort fakta om Extrahuset

  • Hustyp: Attefallshus
  • Modell: Kundanpassad Bohuslän
  • Storlek: 30 kvm
  • Plats: Eskilstuna
  • Totalentreprenad: Ja, Extrahuset tog hand om hela entreprenaden!

Anpassningar av Extrahuset

Alec och Annika berättar att de valde att anpassa attefallshuset efter deras permanenta bostad och förrådet som går i samma stil utvändigt med allt ifrån pulpettaket men också stående panel i mattsvart. På så sätt kunde man få attefallshuset att smälta in på ett naturligt sätt bland omgivningen. När det kommer till planlösningen så var de först inne på att ha ett litet sovrum på bottenvåningen men då Annikas dotter flyttade ut så valde de bort det för att ha ett större vardagsrum och kök istället. En annan viktig punkt i huset var att ha en riktig trappa, vilket inte alla leverantörer erbjuder. 

Materialvalen som gjordes interiört var bland annat vit laserad stående panel på väggarna. Trägolv valdes bort av kostnadsskäl men man valde istället en större vattenberedare, golvvärme i badrum och hall samt en diskmaskin ur Extrahusets tillvalsbyggare. 

Vad är era favortdetaljer med ert nya hus från Extrahuset?

Alec benämner att helheten är det som han är mest nöjd med i huset samt att det är ljust och luftigt. Standarden i huset är väldigt bra och det har även andra sagt som sett huset. Han berättar att speciellt plattsättningen i badrummet är extremt jämn och fin. Favoritdetaljen är definitivt den fiffiga trapplösningen som skapar smart förvaring med inbyggda skåp.

Attefallshus vardagsrum
Attefallshus vardagsrum

Hur var samarbetet med Extrahuset som husleverantör?

Alec berättar att samarbetet med Extrahuset har fungerat bra och framförallt med information till både de som kund men också till kommunens byggavdelning. Eskilstunas kommun lovordade till och med alla ritningar de fick från Extrahuset. Det var inte heller några problem från Extrahusets sida att förlänga förfallodagen på den sista betalningen, då banken dröjde säger Alec. En flexibilitet som uppskattades och skapade trygghet. 

Det var lite strul med leveransen som oroade Eskilstuna paret till en början då husvikten inte stämde med vad kranföraren hade fått veta och på grund av att det var en 10 gradig backe som gjorde att det drog ut till nästa dag. Men när allt var redo så gick huslyftet på endast 20 minuter dagen efter. Det hjälpte att Extrahuset hade anlitat en såpass duktig entreprenör för att göra markarbetet. De var väldigt noggranna och hjälpte till med lyftet. 

Attefallshus kök

Har ni några tips till andra som ska köpa ett attefallshus? 

Sätt er ner och gå igenom vad ni vill ha huset till. Skapa också en prioteringslista på saker ni måste haskulle vilja ha & saker som ni kan avstå om eran budget skulle bli lite för tajt.

– Alec Ruston

Kontakta oss

Vad kan vi hjälpa dig med?

    * Obligatoriska fält