Hemma hos familjen Larsson

Det breda attefallshuset i Kristinehamn

I detta hemma hos reportaget möter vi familjen Larsson som fick sitt unika Extrahuset levererat till sin bostad i Kristinehamn under 2021. Huset köptes framförallt för att kunna ha förmånen att kunna erbjuda ett bra gästboende för deras barn och bekanta. Genom ett proffsigt intryck och ett gott bemötande där fokus var på Familjen Larsson och deras behov blev valet att investera i ett attefallshus från Extrahuset. 

För Familjen Larsson började processen att man letade runt ett bra tag och kontaktade olika tillverkare. Man fick omedelbart en bra kontakt med Extrahuset som gav ett proffsigt intryck och ett gott bemötande. Fokus var på oss och våra behov säger Tony Larsson. Huset skulle framförallt användas till deras vuxna barn som en övernattningsbostad men också som en liten gäststuga för nära och kära.  

Man fick omedelbart en bra kontakt med Extrahuset som gav ett proffsigt intryck och ett gott bemötande. Fokuset var på oss som kunder och våra unika behov.

– Tony Larsson

När vi kommer in på frågan om vilken planlösning de utformade huset med berättar familjen Larsson att första önskningen de diskuterade med Extrahuset var framförallt att det skulle vara ett separat sovrum och ett riktigt badrum. Vi hade också bara ett ställe på tomten där vi ville ha huset men denna ytan på tomten gjorde att det var nödvändigt att förändra proportionerna på huset för att de skulle innehålla de delarna som var viktiga för oss med planlösningen men också för att bättre passa på tomten. Vi valde att utgå ifrån husmodellen Båstad 30 kvm och anpassat huset till ett mer fyrkantigt, kvadratiskt hus för att bättre passa på vår speciella plats på tomten. När det kommer till materialval valde vi att utgå från mestadels husets grundstandard, som höll en standard som motsvarade våra förväntningar. Tillsammans med snygg finish på utfört arbete är det klockrent. 

Kort fakta om Extrahuset

  • Hustyp: Attefallshus
  • Modell: Båstad
  • Storlek: 30 kvm
  • Plats: Kristinehamn
  • Totalentreprenad: Ja, Extrahuset tog hand om hela entreprenaden!

Familjens favoritdetaljer i Extrahuset

Dels att vi fick till en riktig trappa till loftet istället för en stege men också att det blev så bra med den minsta kökslösningen som fick plats under trappan till övervåningen. Köket var inte det viktigaste för oss, men att kunna utnyttja ytan maximalt var viktigt. Fiffig förvaring i utrymmen i anslutning till köket som annars inte hade använts är dessutom ett plus. Favoritrummet i huset är definitivt köket/allrummet med direkt utgång till trädgården och med en fantastisk utsikt över Vänern.

Attefallshus vardagsrum
Attefallshus vardagsrum

Tony berättar om samarbetet med Extrahuset som har varit jättebra. Familjen Larsson var ovana i situationen med ett husbygge och Extrahuset har hela tiden funnits där och svarat tålmodigt på alla frågor och hjälpt oss tillrätta. Leveransen var en otrolig upplevelse som var fascinerade att följa. Huset kom i två delar som sattes ihop på plats. En knapp veckas arbete för två personer att förfärdiga in- och utvändigt. Nu när även en altan och yttre sammanhang börjat komma på plats så gav det en extra dimension till boendet.

Attefallshus sovrum
Attefallshus badrum

Vad ska man tänka på vid köp av ett attefallshus?

Att man ska fundera på vad man har för behov kan låta lite slentrian men för oss var processen att titta på många olika hus ett sätt att komma framåt, det vill säga att försöka förstå vad vårt hus skulle innehålla. Att sedan kunna åka och titta samt se ett annat attefallshus på 30 kvm var en jätteviktig del i vårt val, det är en helt annan sak än att titta på bilder och planritningar. Så besök ett av Extrahusets visningshus berättar Familjen Larsson.

Kontakta oss

Vad kan vi hjälpa dig med?

    * Obligatoriska fält