Hemma hos familjen Wesley

Attefallshuset i Mölndal som användes under en helrenovering

I vårt andra hemma hos reportage möter vi Familjen Wesley som fick sitt unika Extrahuset levererat till boendet i Mölndal, Göteborg så tidigt som 2018. Huset köptes framförallt för att kunna ha ett boende under tiden som de gjorde en helrenovering av sitt hus men också för att kunna ge nära och kära en möjlighet för övernattning vid besök.

Familjen Wesley

För Göteborgsfamiljen Wesley var det viktigt att finna en husleverantör som tog hand om hela bygget det vill säga grundarbetet, inkopplingen till huset med mera. Att Extrahuset dessutom var baserat lokalt i Göteborg och erbjöd ett fast pris oavsett om det hände något oförväntat när projektet kom igång tycker de var betryggande. 

Anledningen till att vi valde Extrahuset som husleverantör var framförallt planlösningen som Extrahusets arkitekter tog fram med trappa istället för stege till loftet vilket möjliggjorde bra förvaring under trappan och med bra storlek på badrum samt vardagsrum.

– Kevin Wesley

Kevin Wesley berättar att anledningen till att de valde Extrahuset som husleverantör var framförallt planlösningen som Extrahusets arkitekt tog fram med trappa istället för stege till loftet vilket möjliggjorde bra förvaring under trappan och med bra storlek på badrum samt vardagsrum. Dessutom togs ett fullutrustat kök fram för familjens matlagningsintresse. De jämförde olika alternativ och attefallshuset Bohuslän 25 passade fint in med befintliga byggnader på tomten. 

Kort fakta om Extrahuset

 • Hustyp: Attefallshus
 • Modell: Kundanpassad Bohuslän
 • Storlek: 25 kvm
 • Plats: Mölndal, Göteborg
 • Totalentreprenad: Ja, Extrahuset tog hand om hela entreprenaden!
Attefallshus trappuppgång

Anpassningar av huset:

 • Bra plats i vardagsrummet.
 • Trappa till loftet med ”smart” förvaring under trappan.
 • Rymlig storlek på badrummet.
 • Komplett och funktionellt kök.


”Vi har inga planer på att hyra ut huset just nu men det är en bra försäkring att ha tillgång till extra inkomst ifall något oförväntat skulle ske” säger Kevin.

När det kommer till materialval var det viktigt för familjen Wesley att det skulle vara bra standard och kvalité. Deras favoritdel i huset är köksdelen då de lagar mycket mat och just köksdelen är väl använd och fungerar utmärkt. Ett fåtal detaljer fick justeras efter leverans men det sköttes enkel och smidigt utan problem. Paret tyckte att standarden på huset var bättre än vad de förväntat sig före leverans. 

Attefallshus kök
Attefallshus kök

Kevin och Elize är väldigt nöjda med hur samarbetet har fungerat med Extrahuset. Det fanns bra stöd för dokumentation, ritningar samt ändringar i huset de ville ha. All pappersexcercis såsom anmälan till staden, planeringen av grundarbetet, leverans och inkoppling till huset med mera efter leverans var bekymmersfritt för oss. 

Attefallshus vardagsrum

Har ni några tips till framtida kunder?

Tänk på vad ni vill ha ert Extrahuset till och eventuella framtida användningsområde. Funktionalitet är viktigt oavsett om man använder huset själv eller tänker hyra ut det.

Attefallshus Bohuslän 25 kvm

Kontakta oss

Vad kan vi hjälpa dig med?

  * Obligatoriska fält