Tips för hemmakontor i attefallshus

Visste du att attefallshus kan användas som hemmakontor? Att arbeta hemifrån har blivit alltmer populärt de senaste åren, och med den ökade flexibiliteten följer också behovet av att skapa en produktiv och bekväm arbetsmiljö hemma. I denna artikel kommer kommer vi att ge tips för hemmakontor för att skapa funktionalitet och trivsel.

Attefallshus Stockholm vit

Attefallshus Stockholm

Kundcase – Musikstudion i Onsala

Att förvandla ett attefallshus till ett hemmakontor för dina intressen är inte bara ett sätt att skapa en inspirerande arbetsmiljö, utan det ger dig också möjligheten att skräddarsy ditt hemmakontor precis efter dina behov och intressen. En av våra kunder har tagit tillvara på denna möjligheten och omvandlat sitt attefallshus till en egen musikstudio, vilket du kan ta en närmre titt på i bilden nedan. Genom att välja planlösning 2 har kunden avsatt ett rum för sitt musikskapande, vilket är en smart lösning för att frigöra de övriga ytorna i attefallshuset. Detta är fördelaktigt när du har gäster eller familj på besök, eftersom endast ett rum används som hemmakontor medan resten av utrymmet kan användas som ett vanligt boende.

Detta exempel visar på hur ett attefallshus kan anpassas för att passa olika intressen och hobbyer. Oavsett om det är musikproduktion, konstnärligt skapande eller något annat, ger ett attefallshus dig möjligheten att skapa ditt drömkontor precis utanför ditt huvudhus.

Planlösning attefallshus
Musikstudio i ett attefallshus

5 tips för ditt hemmakontor?

Utforma ditt hemmakontor med ergonomi i åtanke

Oavsett var ditt hemmakontor är beläget är det viktigt att prioritera ergonomi för att undvika ryggont, nackspänningar och andra hälsoproblem. Investera i en bekväm och justerbar kontorsstol och se till att din skrivbordsyta är på rätt höjd för att undvika att belasta din rygg och axlar.

Kontor i ett attefallshus

Kontor i ett attefallshus erbjuder en lugn och isolerad arbetsplats där du kan fokusera och arbeta ostört från hemmet. Det är en bra lösning oavsett om du arbetar själv eller är i behov av en plats för ditt företag. Det ger dig möjlighet att skapa en avskild miljö där du kan koncentrera dig fullt ut, vilket är utmärkt för dagar när du behöver maximal produktivitet eller helt enkelt vill ha en tydlig separation mellan arbete och vardagsliv. Dessutom kan du fortfarande använda det som ett boende eftersom endast ett rum är upptaget, vilket ger flexibilitet och mångsidighet till utrymmet.

Smarta förvaringslösningar

En organiserad arbetsplats kan hjälpa dig att hålla fokus och vara mer effektiv. Investera i smarta förvaringslösningar som hjälper dig att hålla ordning på dokument, kontorsmaterial och andra arbetsrelaterade föremål.

Prioritera avskildhet

Avsätt en specifik plats i ditt attefallshus för ditt hemmakontor. Det kan vara ett eget rum, ett hörn i vardagsrummet eller till och med en plats i sovrummet, men se till att det är en plats där du kan arbeta ostört.

Ta regelbundna pauser och rör på dig

Att arbeta hemifrån kan ibland leda till att man sitter stilla under långa perioder. Se till att ta regelbundna pauser för att sträcka på benen, gå ut och få lite frisk luft eller göra några snabba övningar för att hålla kroppen i rörelse.

Våra favorit planlösningar för hemmakontor i ett attefallshus.

Planlösning 2 – Sovrum och rak trappa

Denna planlösning är ett bra alternativ för dig som vill ha ett separat rum för ditt hemmakontor, men fortfarande vill behålla större utrymmen i vardagsrummet. Detta uppnås genom att trappan flyttas till hallen, vilket möjliggör ett smart och funktionellt utnyttjande av utrymmet.

Planlösning attefallshus

Planlösning 3 – Sovrum och badrum på kortsida

Denna planlösning passar dig som önskar ett rymligt och avskilt rum för ditt hemmakontor. Dessutom erbjuder det kombinerade köket och vardagsrummet gott om utrymme, tack vare en smart design av trappan som inte tar upp lika mycket plats.

Planlösning Attefallshus

Planlösning 5 – Sovrum och ståloft

Denna planlösning passar dig som föredrar att prioritera sovplatser framför ett större utrymme för allrum och kök. Ståloftet öppnar stora möjligheter för att utnyttja ytan samt bäddarna maximalt, dessutom finns ett mindre rum tillgängligt för att använda som hemmakontor.

Planlösning attefallshus

Genom att följa dessa tips för hemmakontor kan du skapa en arbetsmiljö som passar dina behov och ger dig möjlighet att arbeta effektivt. Kanske överväger du att ha hemmakontor i ett attefallshus? Då är du mer än välkommen att kontakta oss för mer information. Vi är här för att hjälpa dig och göra din vision av ett funktionellt och trivsamt hemmakontor till verklighet.

Kontakta oss

Vad kan vi hjälpa dig med?

    * Obligatoriska fält