• grått attefallshus vid sjö

  Attefallshus 30 kvm - Bolundare

  Skräddarsy ditt attefallshus precis efter hur du vill ha det, antingen via våra färdiga kundmodeller eller om du vill skapa din idé till en verklighet!

  Skapa ditt unika Attefallshus!

Attefallshus till Bolundare - 25 till 30 kvm

De efterlängtade nyheterna att Attefallshus nu kan byggas upp till 30 kvm är äntligen här. Riksdagen beslutade under 2020 att man nu kan bygga ett Attefallshus, som komplementbyggnad på upp till 30 kvadratmeter med en maxhöjd på 4 meter. Att bygga en komplementbyggnad betyder att man inte behöver ansöka om bygglov, utan allt som krävs är en bygganmälan.

Attefallshus 30 kvm - Vad gäller?

När nu byggnadsarean utökas till 30 kvm finns det flertalet fördelar men också en del saker att tänka på. Från 1 mars 2020 kom de första reglerna gällande Attefallshus där det möjliggjordes att bygga komplementbostäder på 30 kvm. I juni 2020 uppdaterades reglerna och möjliggjorde även komplementbyggnader på upp till 30 kvm med enbart en bygganmälan ifrån 1 augusti 2020

Attefallshus har kommunicerats att vara en lösning på bostadsbristen i Sverige, men det är också ett smidigt sätt för villaägare att uppföra ett Extrahus på sin tomt utan krånglig administration. Ett attefallshus har flera olika användningsområden som till exempel ett generationsboende för sina mor/far-föräldrar, övernattningsboende för gäster, uthyrning eller som ett första boende för sina barn. Beslutet med att ändra begränsningen till 30 m2 är en glädjande nyhet för alla inblandade som gör att villaägare kan få ännu mer utav kvadraten och hustillverkarna kan bygga ännu bättre hus.

Boverkets förslag summerat i korthet från Extrahuset:

 • Storleken på Attefallshusen höjs nu ifrån 25 till 30 kvadratmeter med en bevarande taknock på max 4 m från marken som tidigare.
 • De nya reglerna angående attefallshus 30 kvadratmeter blev en verklighet ifrån 1 mars.
 • Det ger dig större möjligheter att skapa ett bekvämt året-runt-boende för uthyrning, gäststugan eller tonårsvillan.
 • Attefallshus regler om 30m2 gäller från 1 mars 2020, och kommunicerades ut 15 januari 2020.
 • Det är även relativt troligt att namnet kommer bytas till Bolundare, efter Per Bolund. Historiskt har sittande bostadsminister namngivit småhusen.

Vad betyder detta för Extrahuset?

Förvänta er större och bättre hus. Extrahuset har planerat och förberett i över ett år. Vi har flera nya modeller och planritningar, anpassat för 30kvm. Vi kan hjälpa dig att bli först med en bolundare i grannskapet, vi anpassar alla våra hus efter dina krav och önskningar på design och funktion.

Ta saken i egna händer och kontakta oss redan idag, vi har kunskapen och möjligheterna att ta din idé till verklighet.

Extrahuset har många bra exempel på planlösningar för både 25 och 30 kvm. Ring eller maila oss om du vill veta mer och se fler planritningar. Nya hus och planlösningar finns, kontakta oss på info@extrahuset.se eller 0739394038.

Det tycker vi är ett smart val. Fundera även på följande, kanske är ett attefallshus på 25 kvm tillräckligt bra. Ekonomin för uthyrning blir kanske inte bättre med 30kvm. Låt Extrahuset hjälpa dig med beräkningar och förslag.

 

[contact-form-7 id="4116" title="Kontaktformulär 1"]
Kontakt

Frågor om Bolundare?

  Läs villkor